Vad är Taoist Tai Chi ?

January 9

Taoist Tai Chi är en form av Tai Chi som innebär efter en rad grundläggande principer för rörelse medan du utför den föreskrivna uppsättning av övningar som används i denna form av Tai Chi. Totalt 108 rörelser utgör den taoistiska Tai Chi set, som börjar med en öppning pose och avslutas med en avslutande pose. Också brukar kallas T'ai-chi, tai chi chuan, Taijiquan eller Taiji, är Tai Chi en form av kampsport som har sitt ursprung i Kina. Tai Chi är en praxis som kombinerar andningsövningar med rörelse och meditation.

Den internationella Taoist Tai Chi Society är en ideell organisation som övervakar Taoist Tai Chi organisationer i de 25 länder där koncernen är verksam med ett antal lokala kapitel som håller klasser och Tai Chi evenemang. De Tai Chi instruktörer i den taoistiska Tai Chi Society är frivilliga. Generellt håller denna organisation sina evenemang, klasser och möten på bygdegårdar och offentliga byggnader.

Även om den grundläggande inriktningen av organisationen är på undervisning Tai chi chuan, Taoist Tai Chi lärcentra lär också Hsing I, Lok Hup Ba Fa, och Tai Chi Sword och Sabre. Hsing I är en äldre form av kampsport som föregår tai chi och tros vara en uråldrig form av Tai Chi. Lok Hup Ba Fa omfattar avancerade rörelser som är tänkta att vara komplement till den praxis Tai Chi. Tai Chi Sword och Sabre är en form av Tai Chi utövas med ett svärd eller en sabel, som är ett krökt svärd.

Utöver sina konstnärliga överklagande och motion fördelar, kan det också minska patientens risk för många hälsoförhållanden, inklusive hjärtsjukdomar, stroke och Parkinsons sjukdom. Eftersom det handlar oftast långsamma rörelser, är Tai Chi används i många sjukhus och vårdhem som en form av motion för patienter med begränsad kapacitet för fysisk rörelse. Den taoistiska Tai Chi Samhället erbjuder ofta särskilda klasser sörjt för pensionärer och i övrigt begränsade personer som vill engagera sig i praktiken av Tai Chi.

Tai Chi ursprungligen praktiseras för att stärka den interna försvar och öka hälsan i krigare, liksom för dess skönhet som en form av dans. I västvärlden, är Tai Chi används som en form av motion och en metod för avslappning. Även om det har många fördelar, Tai Chi praktiken erbjuder oftast bara milda konditionsträning och utgör inte ett komplett program med träning för de flesta människor.

  • Andningsövningar är en del av Tai Chi.
  • Alla Tai Chi instruktörer i den taoistiska Tai Chi Society är frivilliga.
  • Tai Chi praktiken erbjuder oftast bara milda konditionsträning.