Vad är Cutwork Embroidery?

December 22

I cutwork broderier, är en del av ett tyg konstruktion skära bort lämnar hål. Kanske den mest kända typen av cutwork broderier är öljetter, kallas Broderie anglaise. I denna teknik, är små hål skärs ut ur tyget och kanten av hålet är förstärkt med sömmar. Andra typer är renässans broderi och richelieu broderi. Cutwork broderier liknar ofta spets.

Cutwork broderi sker vanligtvis genom att spåra ett mönster på en bit bomull eller linne tyg. I modern tid, kan en Crafter köpa tyg som har ett mönster tryckt på det, eller hon kan spåra ett mönster på tyget med hjälp av en försvinnande bläckpenna eller karbonpapper. Mönstren för cutwork broderi skiljer sig från andra broderimönster genom att de har två konturlinjer, vilka är parallella med varandra och omkring 8/1 av en tum (3/1 cm) från varandra.

Två stygn används för Richelieu och renässans broderi, den rakstygn och knapphålssöm, som också ibland kallas filten stygn. Broderie anglaise endast använder knapphålssöm. Efter en crafter spårar hennes broderimönster, hon gör en rad av rinnande maskor längs varje av de parallella linjerna. En rakstygn är en raksöm görs genom att trä nålen upp och ner genom tyget. Den Crafter bör sträva efter att göra stygnen så jämn som möjligt.

Bars av stygn som löper genom de utskurna områdena är en viktig del av renässans och Richelieu broderier. Stängerna är avsedda att stabilisera konstruktionen. När crafter har spårat med kontur med två rader av rinnande stygn, drar hon tråden över området där baren kommer att vara och driver en rad knapphålsstygn över hennes tråd. När sy baren, är det viktigt att hon linda tråden bara runt sig själv och inte driva det genom tyget, eftersom tyget kommer att skäras bort.

Mest cutwork broderi kräver två rader av knapphålsstygn över toppen av de två raderna med löpande sömmar. Knapphålsstygn görs genom att föra nålen upp genom tyget, sedan skjuta det tillbaka ner ett stygn upp och över från första stygnet och sedan föra den rakt ner igen, looping tråden bakom nålen, så att sömmen liknar en " L. " De två rader med knapphålsstygn i cutwork broderi ser ytterst som små raksöm staplade bredvid varandra. Verket är klar genom att försiktigt skära ut områden av tyg mellan stygnen.