Hur göra dina överdrag Fit

October 31

Om du upptäcker att ditt överdrag doesnâ € t passar så perfekt som du € d hoppats på, eller om itâ € s gör en slip och bild när vissa familjemedlemmar hop eller hoppa på det, överväga att använda några av dessa tips:

 • Slipsar: Lägga band till undersidan av en möbelöverdrag kan hjälpa till att säkra den. Fäst två intilliggande band till undersidan av ditt överdrag så att du kan knyta dem under furnitureâ € s ben. Placera ditt överdrag på dina möbler, gå ner på golvet, och markera det område där du behöver för att sy med en nål eller krita.

  Du kan sy din slips från tyg eller använd kraftig sladd eller twill. Varje sida av slips behöver vara ca 6 inches lång och ungefär en tum bred.
 • Lycra: Lägga till en väv gjord med Lycra, en underbar syntetiskt stretchmaterial, är som att sätta en jätte gummiband runt ditt överdrag. Det hjälper ditt överdrag slide på och av och anpassa sig till din soffa eller stol nedanför. Överväg att lägga till några Lycra i mitten baksidan av din möbelöverdrag, eller i andra osedda områden, för att få en bättre passform. Om du kan hitta en som matchar ditt överdrag färg, du € re verkligen tur! Du kan ersätta en panel i ryggen område med Lycra, sydd till dina andra paneler som du skulle något tyg.
 • Nedläggningar: Du kan lägga blixtlås samt andra stängningsanordningar till kuddar, eller bakre hörnen på soffor eller stolar för att möjliggöra en bättre passform, särskilt om din soffa, loveseat, eller fåtöljen är bredare överst än nedtill. Lägga lite mer sömsmån längs sömmar som kommer att behandlas med stängningsanordningar är hjälpsam, så lägger minst 1/2 tum mer när du € re planerar dina pjäser.

  • Blixtlås: När du lägger en dragkedja, förlänga den från strax under toppen av överdraget ner till en halv tum ovanför den nedre kanten. Sätt ditt överdrag tillbaka i soffan eller stolen ut och in. Mät din dragkedja genom att dra de öppna sömmarna tillsammans och sätter i slutet av måttbandet till toppen av det öppna området. Sedan mäter ner längden på sömmen till en 1/2-tums från slipcoverâ € s botten.
  • Snaps eller kardborrband: Om blixtlås arenâ € t din sak, kan du lägga till några snaps, eller ens plocka upp några snäpp band, som just är snaps sytt på en remsa av tyg. Du kan även använda kardborreband för att säkra din möbelöverdrag. Om du planerar att behandla detta område med snaps eller kardborrband, planera ditt tyg ersättning, så att den ena sidan överlappar varandra. Ta denna överlappning i beaktande när du € re skapar dina mönster.
  • Band och genomföringar: Ett annat kreativt sätt att stänga upp flikarna på sidorna eller baksidan av en soffa möbelöverdrag är att snöra ihop dem med en ganska dekorband som löper genom kragarna.
  • Grodor (men inga paddor): Ett annat sätt att säkra ditt överdrag är att lägga grodor, som är tvådelade dekorativa sladd stängningsanordningar som du syr på slipcoverâ € s ansikte. Placera ditt överdrag tillbaka på möbler och stäng groda så de två delarna sammanfogas som ett. Nåla fast groda på så att den stängs tyget och fäst sedan grodan att tyget för hand eller med en sicksack på din symaskin. Om denna unika stängningsanordning passar din inredning, se till att spegla dem på varje sida.