Vilka är de olika typerna av Antique Symaskiner?

January 2

Det finns många typer av antika symaskiner, inklusive handhållna, tabletop, och trampan modeller. Maskiner som går till pre-1870 tenderar att vara mer sällsynt och se annorlunda ut än senare sådana. Varje individ som skapat symaskiner i dessa tidigare år haft sin egen stil. Senare tillverkare lånat och pirat idéer från sina konkurrenter, och symaskiner blev mer standardiserade. Några av varians inkluderar pelare stilen, den söm, och nålen orientering - horisontellt eller vertikalt.

Symaskinen s pelare, eller kropp, i allmänhet ligger på höger sida av maskinen. Den rymmer mekaniken i maskinen, och en arm sträcker sig från pelaren över toppen av maskinen till huvudet. Huvudet håller nålen och utför själva sy uppgiften. Pelarna kan vara öppen eller stängd, magert eller fett, kvadratiskt eller brandpost-formad. Armen kan vara stängda eller ha dekorativa genombrutna.

Ofta enkla maskiner är det svåraste att få, och många av dessa finns endast i museer eller inte längre existerar. Ett exempel är Heyer portabla symaskin, som han uppfann 1863. Maskinen är ett stycke av bockad metall stripp att en person kan driva på för att driva nål och tråd genom materialet. Heyer monterade sin maskin på en träbit, och det lätt ryms i en sömmerska handväska. Många uppfinnare försökt att skapa kompakta, billiga symaskiner, och de är mycket uppskattad av samlare.

Större, mer komplicerade maskiner blev populär. För samlare, antika symaskiner sålda före 1870 är mer sällsynt och mer distinkt än de som säljs efter 1890. Många av dessa tidiga maskinerna hade en handvev på höger sida av maskinen. Några, såsom grå modellen 1857, hade veven placerad i det främre högra sidan av maskinen. De flesta av de tidigaste maskinerna saknade dekoration eftersom skaparna koncentrerade på funktionalitet. Därför förut 1870 maskiner som har dekoration, såsom finare smide eller konst, är generellt mer värdefulla.

Många symaskiner för mitten av 1860-talet till slutet av 1870-talet var bordsmodeller som sitter på en tass-fot stil plattform. Flera tillverkare använde denna design, som hade fyra spretiga, tass-formade fötter. Vissa av dessa maskiner var anpassningsbar för att rymma en pedal.

Vanligtvis när folk tänker på en antik symaskin, de bild pedalen stilen. En sömmerska driver en pedal maskin fots-power, lämnar händerna fria att manipulera tyget. Med införandet av pedalen maskiner, handvevsversioner symaskiner blev mindre populär. Vissa samlare värde handvevsversioner antika symaskiner mer än pedal maskiner, även om många faktorer avgör en maskin är värt.

En innovation som förändrade symaskinen industrin var gångtryckfoten, som kallas New England stil. Flera tillverkare sålt denna stil i många olika varianter. De flesta av dessa maskiner har fina genombrutna kroppar eller dekorativt måleri. Villkoret för färg och dekorationer är avgörande för att bestämma en antik symaskin värde.

Pedal maskiner har oftast skrivbordsliknande trä skåp. Sidorna är ofta gjorda av genombrutna smidesjärn, och trälock har normalt lådor under den. En annan sömnad pedal maskin stil är piedestalen stil, som liknar en piedestal stil bord. Vanligtvis är piedestalen utsmyckat, såsom järnsmides- föreställande vinrankor och blad.

De tidigare maskinerna var kapabla till två typer av stygn. Den enkla kedjestygn krävs endast en trådrulle. Den avancerade, andra maskan var en två-tråd interlock söm. En annan skillnad i antika symaskiner är orienteringen av nålen. De ursprungliga maskinerna hade generellt horisontellt monterade nålar, men Singer senare introducerade vertikalt inriktad nålen.

Den Singer, en av de största tillverkarna, infört många innovationer, bland trampan. Återförsäljare använder samlarprisguider hittills och prissätta de olika samlar symaskiner. Dessa böcker är bra resurser för nybörjare samlare att identifiera en maskins tillverkare och maskinens ålder.

Övriga samlarobjekt symaskiner inkluderar bärbara maskiner som fastspända i en tabell och sax stil symaskiner. Scissor-stil maskiner generellt var pinsamt men lätt att transportera. Typiskt åtnjöt Victorian barn som leker med sömnad leksak maskiner, och de tenderar att vara mycket samlar antika symaskiner.