Hur ska jag sköta ett Velvet Couch?

November 16

Eftersom tupplur, eller lugg, en sammet soffa är hög, är det viktigt att hålla jorden från att tränga in i fibrerna och förstör dess plysch utseende. Dammsugning eller borsta sammet soffa en gång i veckan kan hjälpa åstadkomma detta för att hålla högen fluffas upp. För att hålla djurhår från ruinera utseendet på en sammets soffa, placera en stor kast på ena sidan av möbeln för husdjur kan hjälpa. För regelbunden rengöring, leta efter en klädsel renare som är säkert för sammet.

Velvet möbler kan vara silke, bomull eller syntet. Kontrollera om en etikett under din sammet soffa som nämner vad tyget är så du kan vara säker på att hitta en klädsel rengöringsprodukt som inte kommer att förstöra materialet. Om du är osäker på om din soffa är tillverkad av naturliga eller syntetiska tyger, leta efter en klädsel renare säkert för alla sammet. Testa alltid någon produkt som du använder på en sammetssoffa under i ett område där det inte kommer att visa. Eftersom sammet är vanligtvis ganska tätt i sin konstruktion, kan det ta lite tid att torka, så rengör det tidigt på dagen i varmt väder kan vara bäst.

Anställa yrkesverksamma att ånga rengöra din soffa, kanske samtidigt som du också får din mattor ånga rengöras kan vara ett annat alternativ som du kanske vill överväga halvårsvis eller årligen. Rengöringsföretag får ut mer för en knapp-tuftade sammet soffa rengöring över en vanlig en, så se till att nämna detaljer för att få en korrekt uppskattning. Om rekommenderas av pålitliga experter, kanske du vill överväga att lägga en fläck vakt osynlig beläggning till din sammet soffa. Se till att du gör din forskning i förväg om att se till att det är säkert för barn och husdjur. Ett snitt eller krossad sammet soffa tenderar att stå upp bättre husdjur och barn än fasta sammet.

Huruvida sammet på din soffa krossas, skära eller fast, aldrig gnugga fläckar med vatten eller fläckborttagningsmedel, utan snarare utplåna dem. Det är en bra idé att ha fläckborttagnings rekommenderas för sammet till hands i händelse av ett livsmedel eller dryck spill. Använd aldrig starka lösningsmedel av något slag på en sammets soffa, eftersom dessa sannolikt skadar lyxiga tyget. Milda rengöringsmedel eller klädsel schampo som alltid bearbetas i samma riktning som sammet tupplur är oftast bäst. En mjuk, snarare än en styv borst, pensel bör alltid användas på sammet.

  • För att hålla djurhår från ruinera utseendet på en sammets soffa, placera en stor kast på möblerna.
  • En ångtvätt kan användas för att ta hand om en sammets soffa.