Vilka är Medicinsk användning av Nattljus?

July 7

Oljan av Nattljus, den gemensamma nattljus, används medicinskt för att behandla en rad olika krämpor, tjäna växten det historiska namnet Kinga € s universalmedel. Denna ört kallas också aftonstjärna, kvälls växt, feber växt och fält primula. Oljan används för att behandla obehaget associerat med premenstruellt syndrom och premenstruell stress, bröst krämpor, migrän, astma, eksem, inflammation, höga kolesterolnivåer, hjärtsjukdomar, reumatoid artrit, diabetes och multipel skleros. En varm grötomslag gjort av Nattljus hjälper till att läka blåmärken, och indianer traditionellt gjort en te från roten för tarm obehag. Planta € s skott och rötter har också använts som en näringskälla.

Anläggningen är klassad som en tvåårig ört, och det kan växa så högt som 6 fot (1.82 meter), men vissa enskilda anläggningar når bara 2 fot (0,60 meter). Kvällen primroseâ € s 2-tums (5,08 centimeter) blommor är oftast gula och doftande, med vissa människor att jämföra doften till citroner. Blommorna blommar på natten och vara öppen på morgonen, och varje flowerâ € s fyra kronblad nära upp av eftermiddagen. Nattljus gör väl delvis skugga till full sol, och det lockar kolibrier. Andra typer av fåglar dras till fröna, är nattfjärilar dras till blommorna och bladen och rötterna ger mat för små däggdjur.

Jättenattljusolja, tillverkad av Nattljus är allmänt tillgänglig som en kapsel eller i oljeform. Oljan är en rik källa av en fettsyra som kallas gamma-linolensyra, som kroppen omvandlar till en substans som uppmanar blodkärl kontraktion. Vissa människor dra nytta av denna ört, eftersom deras kroppar inte har tillräckligt gamma-linolensyra (GLA). En utarmning av GLA kan orsakas av sköldkörtelproblem, strålning eller alkohol. Personer som använder jättenattljusolja bör kombinera den med mat för att maximera absorptionsgraden. Den Oila € s antiinflammatoriska egenskaper är det som hjälper sådana villkor som mensvärk, uppblåsthet och ledvärk.

Vissa människor upplever mindre biverkningar när man tar Nattljus. Dessa biverkningar är illamående, lös avföring, magbesvär och huvudvärk. Gravida kvinnor ska inte använda denna ört, eftersom livmodersammandragningar kan uppstå. Dessa sammandragningar är en anledning Nattljus sägs hjälpa till att flytta arbetskraft tillsammans, även om detta inte är vetenskapligt bevisat. Användning av nattljus för detta ändamål måste tidsinställda noggrant, med gravida kvinnor rekommenderas att avstå från att ta det innan deras graviditeter har nått 34 veckor.

  • Nattljus används för att behandla reumatoid artrit.
  • Vissa människor upplever mindre biverkningar när man tar Nattljus, som huvudvärk.
  • Magbesvär har rapporterats som en bieffekt av Nattljus.
  • Jättenattljusolja, som är tillverkad av Nattljus, kan hjälpa till att lindra menstruella kramper.