Vad är en Flat Garden Hose?

July 1

En platt trädgårdsslang är ett ökande populärt val för många amatörer och professionella trädgårdsmästare. Till skillnad från standardträdgårdsslang, bara platta stilar blåsa när vatten rinner genom slangen. Detta gör att lagra och rekylerande slangen betydligt enklare, och när vattnet ISNA € t som finns i slangen, som bär den platta typen är lättare eftersom de är lätta.

Itâ € s möjligt att hitta en platt trädgårdsslang i olika längder. Vanliga längder inkluderar (7,62 m) 25 meter och (15.24 M) 50 fot. Andra storlekar kan fås online eller i byggvaruhus med stora val. Vissa platta slangar tillåta människor vattning hålla slangen på en spole, även kallad en slangkassett eller rulle, medan de arbetar. Vanligtvis slang kassetter används endast för att lagra slangen, men den lägre vikten av den platta slangen gör dem ganska bekväma att porten runt. Tyvärr, några platta trädgård slangtyper donâ € t fungerar mycket bra när theyâ € re fullt virad runt kassetten.

Rullar, spolar eller kassetter för en platt trädgårdsslang kan säljas med slangen, eller kan kräva separat köp. Det beror egentligen på enskilda typer. Itâ € s viktigt när man köper en kassett eller spole separat för att se till att det på lämpligt sätt kommer att passa en platt slang av vissa längder.

Även om vissa platta slangar canâ € t effektivt transporteras på en kassett, många människor föredrar dem eftersom de lagrar så kompakt. Detta kan minimera ibland fula syn på mycket stora slangar på rullar. Det faktum att de kan lindas in i snävare spolar och tar mindre plats innebär att människor kan välja att köpa längre slangar som kan vara mer praktiskt i stora trädgårdar eller att nå ut till gatan för saker som att tvätta bilar. Fortfarande en del klagar på att vissa sorter arenâ € t mycket effektivt vid hårt spruta vatten såvida vattentryck i ett hem är mycket hög, speciellt när slangen är i längre längder.

Thrifty konsumenterna får balk på priset av platta trädgårdsslangar jämfört med standardvinylslangen. Itâ € s sant att de billigaste vinylslangar kan börja under $ 10 $ (USD), medan den platta trädgårdsslang tenderar att vara en bra bit över $ 10 USD för en 25-fots slangen. Ett argument för att spendera lite mer på plana slangar är att de kan vara mer hållbara än enkel vinyl runda sådana. För andra är prisskillnaden inte är ett bekymmer, och dessa slangar har stora fördelar, medan det fortfarande är ekonomiskt val.