Vad är en Triceps Machine?

December 5

En Triceps maskin, även känd som en maskin Triceps förlängning eller ett Triceps dopp maskin, är ett träningsredskap som möjliggör en idrottare att rikta triceps muskler. Den består av en vadderad stol med ett par handtag som idrottaren pressar ner för att förlänga armarna och därmed engagera triceps muskler. Det finns olika varianter av triceps maskinen, och det är vanligt att hitta en maskin som kombinerar funktionerna i en Triceps maskin med funktionerna i en bicep maskin. Dessa hybrid maskiner kallas Triceps bicep maskiner.

När du utför övningen, sitter idrottaren på en stoppad sits som är på en höjd som gör att fötterna vila på golvet medan knäna är i 90-graders vinkel. Maskinerna finns också en vadderad ryggstöd. Det är vanligtvis en rem eller "säkerhetsbälte" att idrottaren fäster runt sin midja för att förbli i rätt läge när de utför övningen. När man sitter i sätet, kommer idrottaren hitta ett handtag på vardera sidan på en nivå strax under armhålorna. De flesta Triceps maskiner kommer att tillåta justeringar av höjden på sätet för att se till att handtagen radas upp ordentligt med idrottarens kropp.

Handtagen är parallella med varandra så att idrottaren kan gripa dem med handflatorna vända mot varandra. För att utföra övningen, idrottaren griper dessa handtag och sedan trycker ner dem mot golvet. Dessa handtag är fäst vikt och ge motstånd när idrottaren pressar på dem, och detta motstånd ger träningen till triceps. Den Triceps Maskinen kontrollerar sökvägen till rörelse, så det är lättare för en idrottsman att upprätthålla korrekt form när de utför triceps extensions än det skulle vara att använda fria vikter.

När du köper en Triceps maskin, finns det några viktiga saker man bör tänka på. För det första är det viktigt att maskinen är stabil. Vid lyftning större mängder av vikt, kan det finnas en stor påfrestning på alla de rörliga delarna i Triceps maskin samt på kroppen. Så, är det viktigt att maskinen inte vingla under övningen, eftersom detta kan orsaka en obalanserad träning eller ens skada. Dessutom är det viktigt att se till att höjden för sätet är justerbar eller, om det inte är, att det är på rätt höjd för de tävlande som kommer att använda maskinen.

Utöver dessa standardfunktioner, många Triceps maskiner även en bicep maskin. Denna består av en predikant bänk framför sätet och en uppsättning handtag som gör att idrottare att utföra predikant lockar. Förekomsten av denna predikanten bänken har ingen inverkan på maskinens effektivitet för träning triceps, men Triceps biceps maskinen gör spara pengar och utrymme för de idrottare som vill ha en maskin för att arbeta både triceps och biceps.