Vilka är de olika typerna av miljövänliga glödlampor?

December 10

Miljövänliga glödlampor anses bättre för miljön än glödlampor. De sparar energi, så medan de tenderar att kosta mer förskott än traditionella glödlampor, de resulterar i besparingar på elräkningar varje månad. En av de mest populära miljövänliga glödlampor är den kompakta lysrör (CFL), som använder mindre energi och varar mycket längre än glödlampor. Lysdiod (LED) lampor betraktas också energieffektiv belysning, eftersom både livslängd och ljuskvalitet är överlägsna. En högeffektiv halogenlampa (Hehl) är en annan typ av miljövänliga ljus och är ofta den bästa typen att använda med dimbara switchar, eftersom det sparar energi när nedtonade ofta.

Lågenergilampor använder mycket mindre energi än glödlampor, vilket innebär att de förorenar mindre, eftersom färre skadliga gaser frigörs av dessa lampor. Detta motsvarar lägre elräkningar för villaägare. Dessa lampor varar också längre tid än traditionella glödlampor, så medan de är dyrare i förskott, husägare brukar hamna köpa färre lökar, i allmänhet. Dessa miljövänliga glödlampor varar upp till 12.000 timmar, medan den maximala livslängden för glödlampor är närmare 3.000 timmar. Det bör dock noteras, att CFL lökar dim över tiden, är inte idealiskt för dimbara armaturer och göra ta upp till 30 sekunder för att nå full ljusstyrka när den slås på.

Andra miljövänliga glödlampor inkluderar lysdioder lökar, som varar ännu längre än lågenergilampor. De tenderar också att vara dyrare, och erbjuder en mycket dimmer ljus än CFL lökar. LED-lampor är oftast bäst som arbetsbelysning i under-skåp lampor, läslampor, etc. De tenderar också att klara sig bra utanför, särskilt i väg belysning och veranda ljus. LED-lampor finns i olika färger, liksom traditionella vitt ljus.

Ytterligare alternativ för miljövänliga glödlampor ingår högeffektiva halogenlampor. Dessa är bäst för användning i dimbara armaturer, eftersom de varar längst, jämfört med andra lökar, när nedtonade. Även när de inte är nedtonade, de har en lång livslängd, men inte riktigt lika länge som CFL lökar. Högeffektiva halogenlampor inte innehåller kvicksilver, vilket innebär att dessa miljövänliga glödlampor behöver inte vara noga återvinnas när de är döda, som glödlampor som innehåller kvicksilver gör. Medan Hehl lökar är inte de längsta varaktiga miljövänliga glödlampor på marknaden, de är oftast den ljusaste och anses vänligare för miljön än glödlampor.

  • Moderna elektroniska förkopplingsdon är effektiva.
  • LED-lampor är bra för arbetsbelysning, till exempel ljusen under skåp som lyser bänkskivan nedan.
  • En energieffektiv CFL glödlampa.
  • Lysrör använder mindre energi och håller upp till sex gånger längre än glödlampor.