Vilka är de olika användningarna av Amoxicillin?

January 31

Amoxicillin är en medicin som används för behandling av bakteriella infektioner. Med amoxicillin kommer inte att döda bakterier, även om det kommer att förhindra ytterligare tillväxt. Amoxicillin är oftast föreskrivs för infektioner i halsen, tonsillerna, mellanörat, näsa och hud. Andra användningsområden för amoxicillin inkluderar behandling av bronkit och lunginflammation. Den kan också användas för att behandla urinvägsinfektioner och sexuellt överförbara infektioner (STI). Amoxicillin är inte effektiva mot virusinfektioner.

En av de vanligaste användningsområdena för amoxicillin är behandling av bakteriella halsinfektioner. Dessa kan inkludera infektioner i halsen, tonsillerna, eller struphuvudet. Läkare ordinera vanligtvis amoxicillin för streptokocker i halsen och laryngit. Generellt är dosen fortsätta under en period av 7-14 dagar, och patienterna uppmuntras att ta hela dosen, även om de börjar känna dig bättre innan den är klar.

Andra användningsområden för amoxicillin inkluderar mer allvarliga sjukdomar, såsom bronkit eller lunginflammation. Liknar de mindre allvarliga indikationer, måste läkemedlet tas för hela dosen eller bakterierna kan återvända. Medan vissa antibiotika dödar bakterier, amoxicillin hindrar bakterier från att bilda skyddande murar mot sig själv, vilket håller den från att sprida sig eller växa. Med bakterieinfektioner som bronkit och lunginflammation, är det särskilt viktigt att patienter utrota bakterierna avbryta medicineringen. Annars kan bakterierna utvecklar resistens mot amoxicillin och kan återvända i en starkare formulär.

Amoxicillin används också för att behandla urinvägsinfektioner och sexuellt överförbara sjukdomar. Det är vanligen föreskrivs för personer med gonorré, syfilis, eller annan bakteriell STI. Detta läkemedel är inte effektiva mot virus STIs såsom hepatit och herpes simplex.

Amoxicillin kan användas mindre ofta vid behandling av andra diverse fysiska problem. Vissa läkare har funnit att förskrivning amoxicillin för akne är en effektiv behandling hos vissa patienter, medan den inte har någon effekt i andra. Amoxicillin kan också användas för att behandla mag- och tarmsår, samt för att förhindra deras återkomst. Det kan också ges till patienter efter operation för att förhindra infektion. Amoxicillin är också ibland förskrivas till patienter med särskilda hjärtproblem innan de får annan medicinsk behandling eller tandingrepp, för att förhindra infektion i hjärtat.

Det finns många användningsområden för amoxicillin, som det en mycket vanlig recept för personer med bakterieinfektioner. Det är oftast ges i kapsel, tablett, tuggbar, eller flytande form. Amoxicillin är ett antibiotikum i kategorin penicillin läkemedel. Patienter med allergi mot penicillin kan behöva undvika amoxicillin och ordineras en alternativ medicin.

  • Amoxicillin kan användas för att behandla bakteriell bronkit.
  • Amoxicillin används för att förhindra ytterligare bakterietillväxt.
  • Amoxicillin är ofta föreskrivs för barn för att behandla halsont.
  • Amoxicillin kan användas för att behandla urinvägsinfektioner.
  • Kräkningar och diarré är de vanligaste biverkningarna av amoxicillin.
  • Amoxicillin används för att behandla infektioner i halsen.