Whole Foods sätta rätt Carbs på din tallrik

April 17

Ät mer hela livsmedel för en diabetesvänlig måltid plan. Whole Foods är en term definieras ofta som oraffinerad och obearbetade livsmedel, eller livsmedel som är raffinerade eller bearbetas så lite som möjligt före konsumtion. Ärligt talat, termer som bearbetas, naturlig, organisk, och till och med hela kan vara förvirrande, och eftersom du höra dem användas på många olika sätt är det bäst att tänka på exempel.

Denna rekommendation att äta mer hela livsmedel är absolut inte om särskilda eller exotisk mat. Det handlar om att göra enkla val som lägger upp med tiden för att bättre kost, bättre blodsockerkontroll och bättre kardiovaskulär hälsa. Några utmärkta och enkla exempel skulle vara följande:

  • Välj fullkorn. Fullkorn innehåller allt som gör upp säden, som är kli, grodden och frövitan. Raffinerat spannmål i allmänhet endast innehålla frövitan. Att välja fullkorn betyder helt enkelt välja fullkorn bröd, kex och pasta, eller fullkorn såsom havregryn, korn, quinoa, och brunt ris i stället för alternativen - ett annat paket i din vanliga livsmedelsbutik.
  • Välj hela frukten. Hel frukt innehåller friska kostfiber, och inget tillsatt socker. Du behöver inte välja färsk frukt, förresten. Konserverad eller fryst frukt är utmärkt så länge det inte finns några tillsatt socker (förpackade i sockerlag). Varningen utan tillsatt socker går för fruktdrycker också, naturligtvis, men du kan bli förvånad över att veta att äta själva frukten är ett bättre val än 100 procent fruktjuice.
  • Ät mycket grönsaker. Grönsaker är särskilt viktigt att diabetes på grund av deras låga kolhydratinnehåll, och rikt näringsinnehåll. Återigen, frysta eller konserverade grönsaker är utmärkt om du undviker socker, fett eller natrium. Välj alltid den inget salt tillsätts alternativ för konserverade grönsaker. Välj en mängd olika texturer och färger, och undvika att tillsätta socker, fett, eller natrium hemma med salt, smör och margarin, eller tillägg som salladsdressing.
  • Limit godis. Tillsatt socker inte bara häller koncentrerade kolhydrater i din kost, men levererar också några näringsämnen för att göra det till en rättvis handel. Det finns ingen anledning för dig att blanda ihop dig med debatterna om sötningsmedel som hög majssirap. Helt enkelt lösa minimera godis, och leta efter socker gömmer sig i förpackad mat så att du kan undvika det också.

Du måste erkänna att dessa enkla val ser ganska lätt på papper. Men i praktiken är det tar lite ansträngning för att komma bortom gamla vanor. Det finns inget här som säger aldrig, aldrig äta vitt ris eller vitt bröd igen - de är inte gift.

När det blir dags att sätta kolhydrater på din tallrik, dock, och den tiden rullar runt flera gånger varje dag, desto oftare du gör ett bättre val desto mer din hälsa kommer att gynnas.

Du behöver inte ge upp den mat du växte upp på för att följa en diabetesvänlig måltid plan. Bara begränsa den totala kolhydrater till den mängd du och din dietist har beslutat är rätt för dig.