Vilka är de bästa tipsen för att sälja Vintage Clothing?

September 22

Om du vill sälja vintagekläder, bör du först bestämma hur du ska anskaffa vintagekläder som du planerar att sälja. Därefter måste du utveckla en eller flera arenor där du kan sälja vintagekläder. Du bör också arbeta på ett namn och logotyp för ditt företag och utveckla goda marknadsföringsmaterial som kan hjälpa dig att marknadsföra ditt företag. Om du planerar att sälja kläder på nätet, kommer du också vill ha god tillgång till en högkvalitativ kamera så att du kan ta visnings fotografier av dina objekt.

Sourcing vintagekläder kan vara en utmaning, och det kan vara en god idé att börja specialisera sig på modet i en viss tidsperiod. Genom att bli bekant med etiketter, märken och storlekar, kan du ha en enklare tid sourcing objekt som efterfrågas och att du lätt kan sälja till dina kunder. Samla gammaldags tidskrifter, eftersom de kan ge dig bra idéer om vad plagg till leta efter och hur man sätter kläder tillsammans för att maximera försäljningen. Du hittar ditt lager genom att besöka fastighetsförsäljningar, sändningen butiker och loppmarknader.

Om du vill sälja vintagekläder genom ansikte mot ansikte försäljning, kanske du vill börja med att få en monter på en antikviteter visar tills du kan bygga upp tillräckligt lager för att motivera att hyra eller köpa ett skyltfönster. Om du får din egen skyltfönster, kanske du vill ställa särskilda inköps timmar då människor kan ge kläder till butiken så att du kan överväga att köpa den för vidareförsäljning. Som att öppna en tegel och murbruk butik är ett stort åtagande, kanske du också vill prata med en marknadsföring specialist om att utveckla en logotyp och en omfattande marknadsföringsplan.

Om du planerar att sälja vintagekläder på nätet, bör du identifiera online-auktion webbplatser eller andra handsvärde. Även om det är möjligt att sälja vintagekläder från din egen hemsida, kanske du upptäcker att du börjar på en multi-säljare webbplats kan vara ett bra sätt att bygga upp en kundkrets och utveckla affärsprocesser. Var noga med att ta noggranna mätningar av alla plagg som du säljer på nätet. Kläder storlekar har förändrats avsevärt under åren, så storleken på ett plagg taggen kommer inte att vara till stor hjälp för att en potentiell köpare. Se till att din online listor omfattar mätningar som du tar själv, tillsammans med flera fotografier och en detaljerad beskrivning av ett plagg tillstånd.

  • Vintage kläder kan säljas på loppmarknader.