Ta bort vatten fläckar från Silk

July 22

Det är fantastiskt för mig att elementet vi behöver för att upprätthålla liv, som vi använder för att rengöra, att vi tycker om att spela in kan faktiskt färga vissa saker. Några vattendroppar på en siden handväska eller slips kan förstöra artikeln för de flesta människor, men innan du skickar dem till en sparsamhet butik, prova några av dessa metoder och se om du inte kan få fläcken ut.

  1. Fukta fläcken med en ren trasa doppad i vatten och låt torka. Det låter galet att det som orsakade fläcken kan ta bort det, men det är ett bra sätt att bli av med små vattenfläckar. Om fläcken fortfarande inte gått efter torkning prova en annan lösning.
  2. Håll fläcken i ångan från en kokande kittel. Du behöver inte hålla den där under lång tid bara en minut eller så ska göra, kan detta upprepas om så önskas. Än en gång låta siden torka innan du försöker en annan metod om fläcken kvarstår.
  3. Med hjälp av en ren trasa eller svamp doppad i ljummet vatten med en aning milt rengöringsmedel, försiktigt sandskädda på plats, vara noga med att inte gnugga hårt för det kommer att skada tyget. Skölj fläcken och låt den torka.
  4. Om fläcken är fortfarande inte viker du kan prova att lägga lite ättika till vattnet som används i föregående steg. Lägg inte till för mycket eftersom det kan vara skadligt för fibrerna, så lägg bara tillräckligt för att göra en skillnad i vattnet, bör några droppe gör det. Applicera detta till fläcken på samma sätt som tidigare, Skölj väl och låt tyget torka.

Vid torkning silke bör du alltid lägga den platt, om taggen säger att det är okej, kan du trycka på tyget med en kall järn medan den fortfarande är fuktig torka snabbare.

Ett annat sätt att eliminera en vatten fläck på silke är att använda en annan bit av siden. Du vill använda en ren bit vitt siden och gnugga färgade området försiktigt. Alltid gå med och över säd, gå inte diagonalt, kommer detta förlänga livslängden på din siden och se till att den håller formen. Om du inte har en bit av vitt siden kan du ersätta bomull eller muslin. Färgen är mycket viktigt, kan en färgad tygbit överföra sin färg till den andra tyget under denna process, om det inte finns någon färg att sudda bort så är det inga problem, så definitivt att hitta en vit pjäs. Du kan använda en vit örngott för detta om du inte kan hitta något annat.

Vid rengöring ett tyg så delikat som silke ska du aldrig använda blekmedel och försiktighet bör iakttas med vinäger. De sura vätskor kan äta genom fibrerna i tyget och förstör dess integritet, är detta ett problem som inte kan repareras. Var inte rädd för att tvätta dig silke, det är en naturlig fiber och så det är tvättbart. Penningtvätt i vatten skadar inte tyget men var försiktig vilken typ av tvättmedel du använder, väljer ett milt rengöringsmedel och du bör vara okej. Nästa gång en rain storm fångar dig utan paraply kommer du att vara förberedd när det blir dags att ta bort fläckarna.