Vad är Kosher Bagerier?

En kosher bageri är ett bageri som serverar och producerar bakverk som är godtagbar enligt Kashrut, kroppen av judiska lagar som behandlar mat. Ett bageri som säljer varor som vanligtvis förknippas med judisk kultur, till exempel bagels eller Matzah bollar, kommer inte som en kosher bageri om den inte följer de dietlagar. Kosher bagerier ligger oftast i områden med stora judiska befolkningar, men de kan placeras var som helst.

Den viktigaste aspekten av kosher bagerier är deras anslutning till judiska dietlagar eller Kashrut. För att referera till en bakad bra som kosher är inte så mycket en beskrivning av stil av livsmedel eftersom det är en beskrivning av hur det gjordes, vad som användes för att göra det, och hur det serverades. Judiska, bagels och matzahen, men traditionellt knuten judisk kultur, inte kan vara kosher, beroende på hur de är gjorda. Omvänt kan ett bageri som serverar brödprodukter vanligtvis inte anslutna med judiska kulturen vara kosher om ingredienserna och bakning metoder är i överensstämmelse med Kashrut.

Kosher bagerier oftast ligger nära tätorter med stora judiska samhällen. Vissa kosher bagerier erbjuder online-tjänster för personer som vill beställa kosher bakade varor men inte bor i närheten av en kosher bageri. I båda fallen är det viktigt för konsumenten att avgöra äktheten i bageriet och dess anspråk på att vara kosher innan de köper en produkt. Detta kan uppnås genom att fråga om tillsyn för varje produkt.

En viktig aspekt av kosher bagerier är Barkis. Även challahen kan hänvisa till en specifik typ av bröd, det också kan hänvisa till en mitzvah i vilken en liten del av smeten eller färdiga brödprodukt bryts av och brändes. Denna mitzvah är obligatorisk om ägaren till bageriet är judiska och degen är tillverkad av vete, havre, råg, spelt eller korn. Om detta mitzva inte utförs i bageriet i sig, kan den utföras i hemmet.

Innan ett bageri kan göra anspråk på att vara en kosher bageri, måste den passera inspektion och får handledning från en rabbin. Detta är nödvändigt för att avgöra om de ingredienser som används för att göra de bakade varorna är kosher och om de metoder för matlagning är kosher. Till exempel kan en rabbin kontrollera för att se om ett kokkärl som kom i kontakt med kött användes för att röra om komponenter som innehöll mejeriprodukter. En sådan handling skulle inte tillåtas och skulle göra slutprodukten icke-kosher.

  • Bröd i en kosher bageri.
  • En rabbin måste övervaka och inspektera ett bageri innan det kan anses kosher.
  • En Kosher bageri tjänar och producerar varor som anses kosher enligt judisk lag.

Relaterade artiklar