Vilka är de bästa tipsen för att göra enkla Fritters?

January 23

Några av de bästa tips för att göra enkla friterad - en bit av grönsaker, frukt, eller kött som misshandlade och stekt i olja - inkluderar med en ren smak olja klarar höga temperaturer och upprätthålla värmen i olja med matlagningstermometer . Stekning i små satser kommer att bidra till att säkerställa att temperaturen hos oljan upprätthålls och att de friterad inte fastnar i varandra. Det kan också vara fördelaktigt att se till att smeten inte är för tunt, där den kommer att glida av bit mat, eller för tjock, där den kommer att övermanna stjärnan ingrediensen.

Även om det finns en mängd olika oljor som finns på marknaden, många är inte lämpliga för fritering enkla friterad, som den höga temperaturen som behövs för matlagning denna maträtt kan orsaka att oljan brinna eller bli sura. I allmänhet, raps, grönsaker, och jordnötsolja är föredragna, eftersom de är relativt neutral i smak och tål hög värme. Bomullsfrö, Grapeseed, och solrosolja är också bra val, även om smaker av dessa oljor är något starkare än andra. I de flesta fall undvika olivolja och sesamolja, även om de har förfinats för att hantera högre temperaturer, eftersom smaken av dessa oljor är ofta överväldig för lätt friterad.

Att hålla oljan vid en jämn temperatur i hela tillagningen är en av de viktigaste delarna av att göra enkla friterad. Om en digital fritösen inte är tillgänglig, kan en matlagning termometer placeras i olja för att läsa temperatur, många som har klipp som kommer att hålla termometern i pannan under tillagningen. Vid mätning av temperaturen, se till att spetsen på termometern inte vidrör botten eller sidorna av pannan, eftersom detta kan ge en felaktig läsning. De flesta friterad laga bäst i en jämn temperatur på 350 ° Fahrenheit (176 ° C).

Det är i allmänhet bäst att steka enkla friterad i små partier av 7:58, beroende på deras storlek och storleken på pannan används. Stekning alltför många friterad på en gång kan orsaka en snabb minskning av temperaturen hos den olja, som kan resultera i insidan av fritter matlagning snabbare än utsidan. Att arbeta i små satser är också ett bra sätt att förhindra att friterad klibbar ihop, eftersom de kommer att ha mer utrymme att röra pannan. Det kan också bidra till att förhindra en urladdning med het olja, en farlig säkerhetsrisk.

Smeten används för lätt friterad måste vara en viss konsekvens för att den mat att laga mat ordentligt. Smeten som är för tunna kommer att göra det svårt att korrekt belägga kött, grönsaker eller frukt, skapar kala fläckar på maten. Som fritter smeten är ofta tänkt att blåsa upp när maten är stekt, en smet som är för tjockt, även om den är endast lätt beläggning av livsmedel, kan ofta resultera i en fritter med mer smet än fyllning.

  • Göra friterad kräver en matolja som klarar höga temperaturer, såsom solrosolja.
  • Bomullsfröolja kan användas för att göra friterad.