Vad är en Tandem Axle Truck?

November 11

En tandemaxel lastbil är utrustad med två drivaxlar, såsom de som finns på baksidan av den typiska 18-hjulig halv rig traktor. Använda åtta däck och hjul på drivaxlarna, är denna typ av lastbil kan stödja en enorm mängd vikt samt ge förbättrad dragkraft trots dåliga vägförhållanden. Medan motorn skickar ström till ledningen axeln, får löpaxel sin makt via en kort drivaxel som sträcker sig från den bakre delen av bly axelhuset. Detta medger typiskt föraren av lastbilen för att välja driveffekt från framaxeln, eller genom att aktivera en omkopplare, kraften är uppdelad mellan de två drivaxlar. Detta ger ökad dragkraft i dåligt väder.

Den otroliga styrka tandemaxel lastbilen gör det till ett bra val för användning som en dumper, cement blandning lastbil och tankbil. Den är utrustad med mycket stora fjäder förpackningar som är utformade för att klara påfrestningarna i tung last transport. Genom att tillämpa vridmoment till båda drivaxlar, är den tunga lastbilen kunna göra en mjukare start från ett stoppat läge. Detta är möjligt genom att sprida vikten och vridmomentet under en större och bredare område. Med båda axlarna drar, är båda uppsättningarna av axelfjädrar böjt som lastbilen drar lasten i rörelse.

Speciellt viktigt på en tandemaxel lastbil som används i en dumper ansökan, är de tunga bakaxel fjädrar som krävs för att inte bara stödja lastbilens tung vikt vid belastning - de måste också stabilisera lastbilen när dump-box höjs högt upp i luft. Detta är också sant i tank-typ tandemaxel mönster. Den sloshing av vätskan i tanken är ibland kunna klippa en sida av lastbilens däck av vägen. Svagare upphängningssystem skulle sannolikt misslyckas enligt denna typ av stress.

I tunga vikt kapacitet mycket lastbilar som trafikerar mjukare mark och sekundära vägar, är tandemaxel lastbilen ibland försedda med en luftlyft, tredje axel för att skingra vikten över ett större område. Detta stöder inte bara vikten av lasten på den mjuka marken och hindrar lastbilen från att fastna, den hjälper också fordonet vid vidhäftning till säsongsbegränsningar vikt. Året runt begränsningar såsom bridge viktgränser uppfylls genom att dividera mängden vikt som bärs av varje axel.

  • De bakre axelfjädrar i en tandemaxel lastbil hjälp hålla tankfartyg stabil när den är fylld med vätska.
  • De flesta 18-hjul semi lastbilar använder tandemaxlar.
  • En tandemaxel lastbil kommer att ha ökat spårning i dåligt väder.