Minimera alla öppna fönster i ett steg

August 15

Att kunna minimera alla öppna fönster är till stor hjälp för en mängd olika skäl. Till exempel kanske du vill få tillgång till dina genvägar på skrivbordet, kan du komma åt menyn prylar, kanske du vill anpassa din skrivbordstema, etc. Det är lätt att minimera dina fönster genom att följa en av de tips som presenteras här.

Det självklara sättet att minimera alla öppna fönster är att gå till varje fönster och minimera dem en efter en. (Minimera fönster diskuteras i ett annat tips.) Detta kan visa något ineffektiv, men om du har flera fönster upp på en gång. Ett bättre sätt att minimera alla fönster med ett klick är att klicka på knappen Visa skrivbordet ligger längst till höger sida av aktivitetsfältet. (Se figur 1.) Den här knappen är faktiskt en toggle eftersom när du klickar på den för att minimera alla dina fönster, klicka på den en andra gång kommer att återställa de fönster till sin forna storlek och placering. (Detta tillvägagångssätt fungerar bara i Windows 7, det är inte tillgänglig i Windows 8.)

Minimera alla öppna fönster i ett steg

Figur 1. Knappen Visa skrivbord.

Ett annat sätt att minimera alla fönster på en gång är att högerklicka på aktivitetsfältet och välj Visa alternativet skrivbordet. Förresten, när du högerklickar på aktivitetsfältet kan du se ett menyalternativ som heter Show Öppna Windows. Detta gör att du kan återställa fönstren som du tidigare hade minimeras.

Om du föredrar att hålla händerna på tangentbordet istället för att använda musen för att minimera dina fönster, kan du använda tangentkombinationen Win + D. (Win eller Windows-tangenten är på de flesta tangentbord dessa dagar, det har Windows-logotypen på den.) Genom att trycka Win + D en andra gång kommer återställa minimerade fönster.

Detta tips (12118) gäller för Windows 7 och 8.