Vad är en Aqua Scooter?

October 27

En Aqua Scooter är en typ av små vattenskotrar (PWC) som kan arbeta antingen vid ytan eller när något nedsänkt. Den första Aqua Scooter designades av en östtysk ingenjör 1967, och användes som en del av en plan för att fly till ett annat land. Kommersiell tillgänglighet av anordningarna i USA datum till ca 1978, vilket också är när Aqua Scooter namn härstammar. Idag är dessa vattenskotrar är tillgängliga genom olika distributionskanaler runt om i världen. Moderna versioner av Aqua Scooter är typiskt kan förflytta i hastigheter omkring fem miles i timmen (cirka åtta kilometer i timmen), och sugs genom en snorkel som tillåter dem att fungera under vattnet.

Uppfinnaren av Aqua Scooter var kemiingenjör i Östtyskland när han bestämt att han ville hoppa av till en dansk kärl som var vanligt förankrad 15 miles (ca 24 kilometer) utanför kusten. När han tyckte att det här var för långt avstånd för att simma genom grov sjö, tänkt han av en liten, dränkbar enhet som skulle drivas av en skoter motor. Ett första flyktförsök slutade i ett misslyckande, så han omgjorda att enheten inte fungerar när den är helt under vatten. Den nya designen blev en succé, och han blev senare uppdraget att skapa en kommersiellt gångbar design hans flykt enhet.

Det är typiskt möjligt att driva en Aqua Scooter något nedsänkta eller vid ytan av vattnet. De drivs av två stroke bensinmotorer, så de måste ha tillgång till luft för att fungera. För detta ändamål är de utrustade med snorkel som kan tillåta dem att köra under ytan. Djupet till vilket en operatör kan ta en av dessa anordningar är typiskt begränsad av längden av snorkel och närvaron av ett viktbälte eller ballast. Om snorkel blir översvämmas när som helst kan motorn dör, varefter den kommer att behöva rensas innan det börjar igen.

Hastigheten och omfattningen av en Aqua Scooter kan variera beroende på lokala förhållanden. De bär oftast tillräckligt med bränsle för att fungera i ungefär tre timmar, och under idealiska förhållanden har en räckvidd på cirka femton miles (24 kilometer). I praktiken kan det faktiska intervallet vara längre eller kortare beroende på tidvatten och vågor. Enheterna är typiskt lätt att använda, även om det brukar rekommenderas att användaren vet hur man simmar och bära flytväst.