Vad är Rävjakt?

November 18

Rävjakt är en sport som gäller en person spårning, jagar och ofta döda en räv. Jägaren kan välja att spåra räv med hund hundar, som är utbildade speciellt för detta ändamål. Rävar jagas antingen för sporten av det, eller för sin päls, som uppskattad av många människor eftersom de är mjuka och lyxiga.

Jakt på rävar är laglig i de flesta områden i Förenade kungariket, eftersom de anses vara ohyra. I USA, är den röda räven skyddade, utom under jaktsäsongen, som vanligtvis är på vintern. Rävjakt med ett skjutvapen kräver jaktlicens. I Florida är det olagligt att jaga en räv med jakthundar, om ett skjutvapen är närvarande.

Utbildade hundar används ofta av jägare för att plocka upp doften av räven. När doften upptäcks, hundarna varna jägaren, som följer dem i jakten, antingen till fots eller till häst. En idrottsman kan gå rävjakt utan användning av en hund, om han vet vad man ska leta efter. Oftast jägare leta efter räv spår, som de sedan följer till sin håla. Du kan även spåra rävar genom att lokalisera sina spillning, som vanligtvis är fyllda med frukt frön.

Fox visselpipor är också mycket effektiva när rävjakt. Detta ger räven till jägaren, istället för att behöva spåra det. Jägaren ställer sig utom synhåll och blåser i visselpipan så att det liknar ljudet av en försvarslös kanin. Detta kommer att ge räven ur sitt gömställe, vilket gör honom tillgänglig för jägaren. Under häckningssäsong, detta är inte en effektiv metod, eftersom rävar inte kommer att reagera.

När rävjakt att få en fäll, är en .22 kaliber fälg brand gevär vapen val. Kulorna i detta gevär lämnar små genomgående hål i skinnet, till skillnad från större vapen, vilket kommer att förstöra den helt. Den .17, .22 Hornet och .223 är också acceptabla gevär när jakt efter skinn, även om de inte är lika effektiva.

En 12 gauge hagelgevär är det mest populära vapnet vid jakt en räv för idrott. Det är lätt, kan lätt axlas och har inte mycket kast. Huruvida en jägare väljer en sida-vid-sida, under-och-over, eller enkel fat hagelgevär beror på vad som känns bäst för honom. Kostnad avgör inte kvaliteten på hagelgevär, eftersom de alla göra jobbet.

  • Hagelgevär är typiskt vapen val när rävjakt.
  • I USA, rävjakt med skjutvapen i allmänhet kräver en licens.