Vad är Cabinet Veneer?

November 19

Skåp faner är en tunn beläggning som appliceras på skåpdörrar och karmar som ett sätt att ge en mer tilltalande utseende. Fanér av denna typ är ofta använder för att möta skåp som är konstruerad med slitstarka men mindre dyrbara material. Som ett resultat, kan husägare njuta utseendet på dyrare skåp utan att spendera så mycket pengar.

Fanér i allmänhet skapas genom att gå tre mycket tunna flisor av trä. Det översta lagret består oftast av de dyraste och attraktiva sliver, eftersom den kommer att exponeras. Underliggande skikt ger fasaden med stabilitet, vilket gör det mycket lättare att applicera faner till ytan av ett föremål. Många tillverkare använder en kombination av lim och tryck för att smälta de tre skikten i en varaktig del av fanér.

Även om det finns flera alternativ, är skåpet faner som tilltalar många människor träfanér. Skapades av utvinna tunna sektioner från kvalitets träslag som ek, alm och körsbär, är faneret följs framsidan av skåp med hjälp av ett starkt lim som inte kommer att försvaga ens när den utsätts för en hel del värme och fuktighet. När ihopkopplad med ny hårdvara, applicera ett lövträd faner till planskikten av gamla skåp kan helt ändra utseendet på skåp samt hela köket.

Nya skåp är ofta produceras med enkla plywood faner som är färgad och färgas för att likna de mönster i lövträ. Skåp av denna typ är oftast budget prissatta, vilket gör det möjligt för människor med väldigt lite pengar för att ändå njuta köksskåp som ser bra. Detta alternativ erbjuder en livskraftig och något mer formell alternativ till plastlaminat faner, en annan relativt billig faner alternativ som används med billigare skåp.

I kök där skåp fanér används, är det inte ovanligt att husägare att också använda sig av fanér paneler. Panelerna kan klippas till rätt storlek och utnyttjas för att skapa fasader för apparater som i diskmaskiner disk eller kylskåp. Eftersom panelerna har samma design och fläck som skåpet fanér används på dörrar och karmar i skåpen, de hjälper till att ge det utrymme en mer strömlinjeformad och enhetligt utseende.

Bortsett från den uppenbara fördelen med att vara ett billigare alternativ till att köpa lövträ skåp, är skåpet faner också ett miljövänligt alternativ. De tunna skivor av fanér genererar mycket lite i vägen för sågspån, vilket i sin tur innebär att det finns mer ved kvar att arbeta med. Eftersom tiotals ark faner kan göras från en enda programpunkt, är det möjligt att konsumera mindre av ädla lövträd och bättre utnyttja plywood och andra alternativ för att bygga skåpen själva.

  • Björkfaner kan användas för att göra skåp.
  • Ek är vanligt i skåpet fanér.
  • Nyare skåp görs ofta med hjälp av en plywood faner.