Vad är kopparklädda stål?

August 6

Kopparbelagd ståltråd (CCS) är resultatet när ståltrådar är metalliskt bundna med en kopparbeläggning för att skapa en tråd med den mekaniska hållfastheten hos stål och korrosionsbeständiga och ledande karaktären av koppar. CCS görs nästan uteslutande som tråd, och dessa trådar - som ett resultat av effektiviteten av kopparklädda stål - finns i telefonkablar, jordtrådar och kraftanläggningar. De flesta CCS ledningar är gjorda för att vara från 20 procent till 40 procent ledande, beroende på projektets behov. De två metaller anses vara gift, vilket betyder att den anses omöjligt att separera koppar från stålet, så CCS är stöld beständig.

Metalliska trådar behövs för många elektriska tillämpningar, såsom för jordnings- och kraftanläggningar. Metallen i dessa trådar måste vara stark för att motstå vittring och förbli hållbara trots den höga mängden användning. Det måste också vara ledande så att el kan fritt flöda genom metall och nå sin destination. Stål är höghållfast men har låg konduktivitet, medan koppar är det motsatta. Genom att gifta sig med två, är kopparklädda stål kan utföra både arbetsuppgifter genom att utnyttja varje metall styrka.

Utformningen av kopparklädda stål är ganska enkel. Först, en bar ståltråd - att oftast med låga koldioxidutsläpp hålla stålet smidbart - produceras. Efter ståltråden är gjort, läses koppar smältes och användes för att belägga tråden, binda de två metallerna. Obligationen är så stark att det är känt som ett äktenskap, eftersom metallerna inte kan separeras.

Fördelar med att använda kopparklädda stål varierar. Innehållet Stålet innebär CCS ledningar har hög mekanisk och draghållfasthet och materialutmattning vid användning är obetydlig. Kopparn gör stålet, och hela tråden, motstår korrosion, så att tråden kan pågå mycket längre, även om det är ständigt används. Koppar är också mycket ledande, vilket innebär elektricitet kan lätt strömma genom viran. De flesta företag som gör CCS trådar använder koppar som är från 20 procent till 40 procent ledande, vilket gör det till en mångsidig tråd.

En av de intressanta fördelar med att använda kopparbelagt stål är att tråden motstår stöld. Även koppar är inte den mest värdefulla metallen, är koppartråd ofta stulen så tjuvarna kan sälja koppar och göra en liten vinst. Om ett objekt använder koppar bundet till en annan metall, då dessa tjuvar använder syror för att separera koppar. Kopparbelagd ståltråd kan inte skiljas, lämnar ingen anledning att stjäla den, eftersom själva tråden har mycket lite penningvärde.