Vad är Palm Oil Trees?

July 6

Palmolje träd är tropiska växter som är inhemska på Västafrika, men nu odlas i många områden som jordbruksgröda. Odlingar finns nu över hela Afrika och Sydamerika, samt andra områden, som odlar dem i stor skala och bearbeta olja för kommersiell försäljning. Palmolje tillverkare har gjort dessa träd de bästa producerar fruktträd i världen. När fler planteringar skapas, men de ofta förstör regnskogar och mossar, vilket har skapat en mängd miljöproblem.

Medan palmolja träd växer 60-80 fot (18 till 24 m) lång, träd som odlas för sina frukter vanligtvis hålls beskäras till (9,1 m) mindre än 30 meter för att göra det lättare att skörda. De kräver inte mycket växande utrymme och så många som 58 träd planteras i en enda hektar. Enskilda träd producerar inte sidogrenar, men en enda lång stam med mycket långa blad ormbunksblad och frukt på toppen. Äldre träd är ofta dödades när de blir för stora för att göra plats för de mer produktiva yngre träd.

Palmolje träd kommer att växa i nästan alla typer av jord, så länge de har gott om vatten och direkt solljus. De trivs i tropiska låglandet och torvmossar som får (1,8 m) så mycket som 6 meter regn per år. Heta temperaturer mellan 80 ° och 90 ° Fahrenheit (26,7 ° till 32,2 ° Celsius) är optimala för växande palmoljeträd. Under detta intervall, kommer de att växa långsammare och kommer också att ta längre tid att producera frukt.

Frukter av palmolja träd kallas stenfrukter, och varje mogna kvinnliga träd producerar 200-300 per år. Liten i storlek, de avlånga frukterna variera från 1 till 2 inches (2,5 cm), och ta ca 5 månader att mogna. De ändrar färg från grönt till orange när de mognar och kan delvis svart eller brunt. Oljan utvinns ur små vita frön i frukten.

Den palmolja industrin sysselsätter flera steg för att få olja från frukterna. Först är de steriliserade dem med ånga och sedan krossas och uppvärmda; oljan pressas därefter ut och sedan klargöras. Innan den är klar för kommersiell försäljning, är det luktfria och raffinerade som tar bort fettsyror, pigment och fosfolipider. Efter alla dessa processer är avslutad, är blekt och raffinerad palmolja redo att förpackas och transporteras till detaljhandeln. Stora fabriker får behandla så mycket som 60 ton frukt på en timme, medan små landsbygd kvarnar genomsnitt bara en ton i en åtta timmars arbetsdag.

I många områden där palmolja träd odlas, är den naturliga miljön förstörs. Regnskogar skärs ner och torvmossar dräneras, och, som ett resultat, är livsmiljöer för många djur elimineras, inklusive Sumatran tiger, Sumatranoshörning, och orangutanen, som redan är akut hotad. Utsläppen av växthusgaser ökar också med produktionen av palmolja.

Många företag tar nu en del i Roundtable for Sustainable Palm Oil, som försöker lösa dessa problem med oljetillverkarna palm. De försöker att tvinga företag att producera palmolja på ett sätt som är säkra för miljön. Konsumenterna kan bidra genom att köpa palmolja som är certifierat hållbart, eller genom att använda andra oljor såsom de som produceras av majs, safflor, och rapsoljeplantager. Dessa oljor är inte bara säkrare för miljön, men friskare också.

  • Palmolja träd områden förstörs, hotar livet för orangutanger och andra varelser.
  • Anses friskare och bättre för miljön än palmolja, är rapsolja som används som en populär s.
  • Palmolja är en mycket populär olja som används för konsumtion.
  • Rapsolja plantager är ett miljövänligare alternativ till palmolja.
  • Safflorolja är ett alternativ till palmolja.