Vad är funktionen av Muscle Memory?

October 29

Funktionen av muskelminne är i huvudsak att göra vissa fysiska åtgärder lättare och så småningom göra dem möjliga utan medveten tanke. Denna process sker genom upprepning av en viss verkan över en viss, vanligen lång, tidsperiod. Under denna upprepning eller praxis rörlighet, nya nervbanor i hjärnan sannolikt skapas som tillåter den åtgärd som ska utföras med mindre och mindre medveten ansträngning på den del av en person. När en tillräcklig nivå av praktik eller upprepningar har uppnåtts, då muskelminnet utvecklar och framtida åtgärder lättare kan genomföras.

Även om den exakta sättet på vilket muskelminnet utvecklas kanske inte helt förstår, är funktionen av denna process ganska enkel. Bara om någon form av rörelse en person vill ta kräver en medveten tanke att göra hans eller hennes kropp flytta på det sättet. Någon sitter vid ett tangentbord för första gången måste överväga varje tangent han eller hon vill att trycka och medvetet trycka dessa nycklar. På ett liknande sätt har någon som håller ett basebollträ och swinging att slå en boll för första gången normalt för att hålla sitt grepp och sving i åtanke att korrekt ansluta med bollen.

Dessa typer av rörelser kräver medveten ansträngning eftersom ingen muskelminne ännu har utvecklats för att förenkla processen. Eftersom dessa rörelser och handlingar upprepas börjar emellertid muskelminne för att bilda nya banor i hjärnan utvecklas. Den "minne" inte bokstav existerar inom musklerna i personens kropp, men istället påträffas i hjärnan precis som andra former av minne. Denna typ av muskelminne tillåter en person att upprepa en handling som han eller hon har lärt sig genom övning och upprepning utan medvetet tänka på åtgärden.

När någon har spenderat tillräckligt med tid att skriva på ett tangentbord, då han eller hon har utvecklat tillräcklig muskelminne att inte längre anledning att tänka på varje knapptryckning. Om den personen har övat skriva utan att titta på tangenterna, då detta minne gör att även för exakt skriva utan att titta på vilka tangenter drabbas. Någon svänga en fladdermus på en boll utvecklar samma typ av minne och kan börja svänga mer perfekt utan att tänka på hur han eller hon gripande bat eller se till att gungan är nivån.

Muskelminnet används av människor för att möjliggöra förflyttning av alla slag som skall läras och förenklas. Ett spädbarn lär sig att krypa och sedan gå genom repetition och praktik, så småningom skapa muskelminnen för dessa åtgärder som kan pågå under hela sitt liv. Om dessa nervbanor är skadade eller störs dock då dessa muskelminnen kan förloras, och någon kan behöva lära om en åtgärd eller rörelse.

  • Baseball spelare som har batted nog utveckla muskelminne för sin sving.
  • Spädbarn lära sig att krypa och sedan promenad är ett exempel på muskelminne.