Vad är en loppa Trap?

November 15

Som namnet antyder, är en typ av fälla som används för att fånga loppor en loppa fälla. Dessa kan antingen köpas eller göras. Kommersiella lopp fällor brukar använda ljus och värme för att locka loppor till en klibbig substans. Made lopp fällor arbetar på ett liknande sätt, men de kan vara gjorda av vanliga hushållsartiklar för små eller inga pengar. Lopp fällor bör placeras runt ett hem att hjälpa till att kontrollera en loppa problem.

Loppor i hemmet kan vara ett allvarligt, irriterande problem för många människor, särskilt djurägare. Inte nog med att de orsakar intensiv klåda efter utfodring på en värd blod, men de kan också sprida sjukdomar, inklusive binnikemask och tyfus. En loppa fälla kan användas för att fånga och döda flera olika typer av loppor.

En kommersiell loppa fälla kan hittas i de flesta djuraffärer samt stora butikskedjor. Detta är vanligtvis en typ av elektronisk anordning. Dessa typer av loppfällor kan antingen drivas av batterier eller en nätsladd.

De flesta loppor lockas till ljus, värme och vibrationer. Elektroniska loppfällor använder alla dessa tre saker för att locka loppor till fällorna. När loppor hoppa på en fälla, kommer de att landa på en klibbig dyna. Denna dyna fångar loppor, och de så småningom dör. Många av dessa typer av fällor kan fånga tusentals loppor på varje klibbiga pad.

Individer som vill använda en billigare eller naturlig loppa fälla kan göra en. Dessa är ofta mycket effektiva för att fånga loppor. Dessutom är de flesta görs även med material som redan finns runt huset, så de kommer normalt kostar nästan ingenting att göra.

En hemlagad loppa fälla kan göras med en skrivbordslampa och en vit skål halvfylld med vatten. Några droppar diskmedel bör läggas till vattnet, vilket kommer att orsaka loppor sjunka istället för float. På natten kan skrivbordslampa framhållas ner mot skål med vatten. Värmen från lampan kommer att locka loppor, och de kommer att hoppa in i skål med vatten och drunkna.

För att undvika elchock och en eventuell brand, bör man vara försiktig när du placerar lampan nära vattnet. Vit kontakt papper kan användas i stället för skål med vatten som ett säkrare alternativ. En kvadrat med kontaktpapper kan läggas under lampan, med den klibbiga sidan uppåt.

Ett vitt ljus kan även användas som en enkel hemlagad loppa fälla. Ljuset ska vara låg och bred, och det bör sättas på en tallrik, placeras i ett mörkt hörn och lit. Se till att inget brännbart är runt lågan, dock, och lämna aldrig ett brinnande ljus utan uppsikt.

  • Anses vara en stor skadedjur som husdjur såsom hundar, loppor bita och suga blod från människor och djur.