Vad är en Efterbehandling Murslev?

October 4

En avslutande spackel är ett verktyg som används för att jämna murbruk eller puts. Verktyget har en mycket platt bladet som en krökt handtag är fäst. Detta blad är normalt rektangulärt med mycket spetsiga hörn och kanter som är något vasst. Den används genom att placera bladet stadigt mot den yta som skall glättas, sedan flytta glättaren i en rak linje.

För det mesta, har en avslutande murslev en aluminium- eller stålblad. Handtaget av detta verktyg kan vara antingen av plast eller metall, och är normalt fäst med en metallstång som innehåller nitar eller skruvar. Detta hjälper till att hålla i handtaget ordentligt fastsatt även när en arbetstagare är att använda enheten på mycket tjocka material.

Bladet av en efterbehandling spackel är mycket platt på alla sidor. Alla hörn och kanter av detta avsnitt är mycket rak och jämn. Även om detta verktyg inte är avsedd för skärning, kan kanterna på bladet ibland vara mycket vassa. Folk bör se till att inte komma i kontakt med dem medan de arbetar.

De flesta modeller har ett handtag som är något krökt på toppen. Botten av handtaget är fäst vid metallstången ovanpå bladet. Denna del av handtaget kan vara rak eller lätt vinklad. Det kan finnas en vadderad sektion på endera sidan av den övre delen av handtaget för extra komfort.

En efterbehandling murslev kan komma i många olika storlekar. Den standardbredd är omkring 10 inches (25,4 cm), med en längd som varierar mellan 30 och 50 inches (76,2 till 127 cm). En liten spackel kanske bara 7,5 inches (19,05 cm) bred med en längd av cirka 30,5 inches (77,47 cm). Denna typ kan vara användbart när efterbehandling små ytor eller för att nå in i trånga utrymmen.

Om du vill använda en avslutande murslev, en arbetare bör först grepp verktyget stadigt medan du håller bladet platt mot ytan som ska jämnas ut. Hon kan därefter arbeta i antingen en fram-och återgående rörelse eller rakt upp och ned. När bladet klumpar ihop med material, kan den antingen torkas av med en fuktig trasa eller spolas rent. När arbetet är klart, bör det inte finnas några spår eller ränder i murbruk eller gips och materialet ska vara vertikalt ens. Om brister kvarstår, kan användaren jämna produkten igen så länge materialet inte har haft en chans att hårdna.

  • Finishing spackel.