Vad är en äggkartong?

June 1

En äggkartong är en behållare avsedd att transportera och skydda äggen. Varje ägg vilar i en individuell kopp för att förhindra att det stöta i de andra äggen och potentiellt sprickbildning dem. Den äggkartong uppfanns 1911 av Joseph Coyle.

Äggkartonger är gjorda av olika material, men vanligtvis antingen polystyrenskum, plast, eller återvunnet papper och gjuten massa. Vissa säger att äggkartonger är gjorda av frigolit men frigolit är polystyrenskum som är ett varumärke som tillhör Dow Chemical Company och används inte för att göra livsmedelsprodukter, såsom koppar, tallrikar eller äggkartonger. Äggkartonger skiljer sig från ägg brickor i att facken är generellt mycket större än kartonger, och används för att transportera ett större antal ägg.

Det är möjligt att beställa äggkartonger eller ägg brickor grossist på nätet. De finns i flera olika storlekar, för olika storlekar ägg, och i olika material. Vissa är biologiskt nedbrytbara; om detta är viktigt för dig, se till att kontrollera innan du beställer.

När väl en äggkartong har tömts på ägg, om kartongen är tillverkad av plast eller papper, det skall återfinnas. Om den är gjord av polystyrenskum, det finns en god chans att äggkartong inte kan återvinnas. I så fall, det finns många sätt att återanvända äggkartonger.

Ett praktiskt sätt att återanvända äggkartonger är att använda dem för förpackningsmaterial. De är i princip samma som att använda jordnötter skum eller andra frigolit inlägg. Äggkartonger är också bra för hantverk projekt. Du kan använda en äggkartong att lagra hantverk leveranser, såsom pärlor av tråden. En äggkartong skulle också kunna användas för ljus eller tvål formar. Barn älskar att göra saker ur äggkartonger, och det hjälper dem att vara kreativa - vissa lärare kan även acceptera äggkartonger att använda för projekt i klassen.

Om du startar frön för en trädgård, är en äggkartong ett bra ställe att börja odla plantor som kan överföras till en större behållare senare. Du kan också använda dem för att lagra små, sköra semester prydnader under andra årstider. Om du handlar på en bondens marknad, föra en äggkartong med dig att fylla på. Lite kreativitet och ansträngning kommer att gå långt.

Det är viktigt att återvinna och återanvända så mycket avfall som möjligt för att förebygga föroreningar och hålla deponier från fyllning. Äggkartonger har många möjliga användningsområden och bör inte bara kastas i papperskorgen. Det är också ett bra sätt att lära dina barn om att leva i ett miljövänligt sätt.

  • Det är viktigt att återvinna frigolit äggkartonger så att de inte förorenar.
  • Utformningen av en äggkartong gör ägg som ska transporteras till och från mataffären utan att brista.