Vad är In-Line Finishing?

April 9

In-line efterbehandling är en process som sker i förlag och tryckerier, när alla nödvändiga efterarbete för produkter sker inom samma företag i stället skickades ut till externa entreprenörer. Produkter som är involverade i denna process omfattar ett brett spektrum av tryckt material som böcker, broschyrer, tidningar, mappar och många fler typer som vanligtvis produceras i ett bokbinderi. System som är utformade för att göra in-line efterbehandling utföra många funktioner på tryckta verk inklusive vikning, trimning, direktutskick och många fler.

Processerna för in-line efterbehandling har utformats främst för att rädda företag tid och pengar; det kan bli dyrt mycket snabbt när arbete måste skickas ut till vara klart, skickas tillbaka och sedan levereras. Ett bra exempel på detta i utskrift är med direkt posttjänster, när ett visst objekt måste tryckas i tusentals eller till och med miljontals, och sedan varje del måste vara individuellt adresserade och skickas ut. Före in-line efterbehandling var en mer hållbart alternativ, en utomstående entreprenör skulle behöva anlitas för att inpränta adresser på alla bitar och sedan skicka ut dem. Detta innebär att entreprenören skulle ha sina egna former av kvalitetskontroll, sin egen tidsplan för efterarbete, och viktigast kunde ta ut vad de ville.

Genom att utnyttja in-line efterbehandling, är alla de skyldigheter som sammanhänger med kompletteringsjobb hanteras inom tryckeri själva i stället för att ges till en extern entreprenör tillsammans med en större chans för fel och högre kostnader. Ännu mer pengar kan sparas när maskinerna är konstruerade för att göra in-line efterbehandling kontinuerligt efter material har tillverkats. När detta är gjort, är det in-line efterbehandling maskiner ansluten rätt till den initiala produktionslinjen så att arbetet är klart utan att behöva stoppa produktionen alls. I ett internt förlag, till exempel, en bok kan skrivas ut, bunden och slutade allt i en produktionslinje utan tidsförlust.

Andra funktioner som kan utföras med in-line efterbehandling maskiner i andra företag samt förlag inkluderar limning, dö skärning, falsning, prägling och perforering material. Genom att göra så, kan produkter sändas rätt av det löpande bandet.

  • Tidskrifter är bland media framställts genom en in-line efterbehandling process.
  • In-line efterbehandling system används för utskrift av direktreklam.