Hur använder jag Lanolin för hår?

June 24

Lanolin är ett vax som produceras av talgkörtlar av får. Innehållande fettsyror och vaxestrar, skyddar denna substans fåren genom att göra sin ull huvudsak vattentät. På grund av dessa utmärkta fuktbevarande egenskaper, kan du också använda lanolin för håret. Den levereras i en mängd olika hårprodukter inklusive schampo, balsam, tonic, och pomada.

Det finns massor av fördelar med lanolin på håret. Det tränger lätt axeln av håret, hjälper den att behålla fukt och skydda den mot brott. När det har absorberats av håret, fungerar lanolin som fuktighetsbevarande, fortsätter att dra in fukt från luften.

Inte bara bra för axeln av håret, är vaxet också bra för hårbotten och kan hjälpa till att minimera mjäll och klåda. Denna produkt är speciellt bra för mycket lockigt hår, hjälper till att kontrollera frizz och föra definition till lockar. Använda lanolin för håret kan också ha sin nackdel, dock. Det kan vara ganska tung och tynga fint och tunt hår och det ser fet över tiden.

Du bör heller inte använda lanolin om du har en ull allergi, eftersom det kan leda till att du får en allergisk reaktion. Reaktionerna kan också orsakas av den kemikalie som används för att avlägsna bakterier från ullen. Vaxet bearbetas innan den läggs till skönhetsprodukter, men vissa produkter kan ha haft mer bearbetning än andra. Slutligen produkter som är starkt terar lanolin kan har ofta en ganska stickande lukt, även om vissa människor tycker att detta tilltalande.

Du kan använda lanolin på håret i schampo form. Mängden lanolin i schampon tenderar att vara små, så det finns lite oro om det gör håret fett. Dessa schampon används på samma sätt som de flesta schampon. Du ansöker produkten till håret, massera in det i håret och hårbotten, och skölj. Med schampo innehåller lanolin, är det bäst att använda en liten mängd tills du vet hur mycket som är rätt för dig och att skölja noga.

Lanolin innehållande balsam finns också. Liksom schampo innehåller de ofta bara små mängder. Du använder denna produkt på samma sätt som andra balsam i att du tillämpa den på håret, lämna den i flera minuter, och skölj sedan. En paus bör tas från denna typ av balsam emellanåt för att undvika ansamling av vax, och du kanske även vill använda en schampo ibland.

Du kan också köpa tonika som innehåller lanolin för håret. För att använda dessa produkter, bör du ansöka 02:58 droppar och massera hela längden på ditt hår. Undvik hårbotten. Dessa tonika kan bidra till att ge ditt hår en glänsande glans.

Slutligen kan du använda lanolin för håret i form av pomada. Ibland kallas balsam, bör du använda den här produkten sparsamt till en början för att undvika håret blir alltför fet. Helt enkelt massera in i håret och hårbotten och sedan styla därefter. Bra för slicker stilar, kan du behöva använda en schampo för att ta bort all produkt ur håret.

  • Lanolin i schampo bör masseras in i hårbotten och sedan sköljas ut.
  • Lanolin hårbehandlingar kan masseras in i håret för extra glans.
  • Lanolin kan vara till hjälp för att behandla mjäll.
  • Lanolin finns i schampo form.
  • Vissa fukt lotion lista även lanolin som ingrediens.
  • Lanolin tränger axeln av hår, hjälper den att behålla fukten och skydda mot brott.