Hur du tränar Generation Y Anställda

June 15

Generation Y arbetstagare - som snart kommer att vara den största arbetsstyrkan demografiska (om de inte redan är) - kräver ett kontinuerligt flöde av positiv feedback. Håll dem engagerade genom att erbjuda dem utbildning, utveckling och ständig återkoppling.

Född mellan 1980 och 2002, är detta mycket datororienterade gruppen karaktäriseras av hopp om framtiden, social aktivism, familjecentrering, och önskan om mångfald. Före recessionen 2008-2009, den genomsnittliga besittningsrätt av Generation Y, eller tusen, arbetare vid varje given jobb var bara 20 månader - betydligt kortare än sina äldre kohorter. Experter förutspår detta beteende kommer sannolikt återkommer när konjunkturen vänder upp igen.

Medlemmar av denna generation var något bortskämda av sina baby boomer föräldrar. För denna generation, fick troféer delas både vinna och förlora lag; säkerhetsbälten och bilbarnstolar krävdes biltillbehör; och i vissa fall har den traditionella A till F skolbetyg ersättas med mildare "nedan / möte / överstiger förväntningarna" metriska.

Att attrahera och anställa Generation Y

En aspekt av stor betydelse när det gäller deras arbete är syftet och begreppet CSR. Gen Y särskilt vill arbeta för ett "företag som bryr sig" - en som donerar till välgörenhet, är bekymrade över miljön, och stöder frivillighet. Det betyder att om du är ute efter att rekrytera de bästa av de bästa bland Gen Y, behöver du verkligen att kristallisera ditt företags "varför" som en del av ditt företags personal värde proposition.

Anser att de blir också ganska mottagliga för branding, och de är villiga att arbeta för en cool varumärke för lägre lön. Om du inte tror mig, gå in i någon Apple Store. Du ser den högsta engagemang med lägst lön som helst. Dessa butiks medarbetare är villiga att acceptera låga löner för en möjlighet att arbeta för en av de coolaste varumärken och kulturer runt.

Träning Generation Y

Som de yngsta medlemmarna i arbetskraften, är Generation Y kanske i störst behov av utbildning. När du tränar medlemmar av Generation Y, hålla dessa punkter i åtanke:

  • Använd teknik och massor av olika undervisningsmetoder. Om du talar till medlemmarna i Gen Y i en miljö klass, inte ens tänka på att använda punkt PowerPoint-bilder som ditt leveranssätt. Dagens tränings proffs förstår vikten av innehåller filmer, filmklipp, videobloggar (vloggar för kort), musik och andra medier i sina presentationer.

    Till exempel, när du tränar på teamutveckling och sammanhållning, kanske du visar filmen Miracle, om de amerikanska män hockeylag, som vann guld i OS 1980, följt av en mycket interaktiv debriefing. Dina Gen Y deltagare kommer att reagera mycket mer positivt än standard (och ack så Boomer) dataintensiva PowerPoint-bilder.
  • Har inte bara en lösning till fallstudier. Gen Yers, liksom sina Gen X föregångare, känner att de har mycket att erbjuda (ingen tvekan beror delvis på det faktum att deras föräldrar har berättat för dem hur underbart de är sedan födseln).

    Och i verkligheten, det gör de. De kommer skjuta dig att inkludera i din fallstudier lösningar som är rika på teknik, mobila applikationer, cloud computing, sociala medier, spelifiering, och andra viktiga trender som Boomers bara kan läsa om.
  • Rikta träning med företagets värderingar och positiv bild. Medlemmar av Generation Y vill arbeta för ett syfte driven organisation. Länka utbildning för ditt företags värderingar och varumärke kommer att ha långsiktiga hävstång.
  • Tillåt deltagarna att ge feedback under träningspasset. Var medveten om att deltagarna kommer att förvänta sig beröm för att ge denna feedback. Överväg att utnyttja de många feedback i realtid verktyg tillgängliga för att dina anställda att vara aktiva deltagare i utbildningen händelsen.