Vad är Red Ginseng?

September 3

Röd ginseng, även kallad Panax ginseng, koreanska ginseng eller asiatisk ginseng, är en flerårig växt hemma i bergen i Korea och Kina. Röd ginseng är relaterad till, men inte samma som, amerikansk ginseng. Herbalists använder ofta roten till Panax ginseng anläggningen för att motverka trötthet, förbättra minnet och prestanda, och behandla ett antal medicinska tillstånd som sträcker sig från förkylning till diabetes. Panax ginseng har använts i traditionell kinesisk medicin i mer än 5000 år. Västerländska medicinska studier kontrollera att rötterna av Panax ginseng anläggningen innehåller nyttiga ämnen från växter, inklusive antioxidanter och ginsenosider, som kan erbjuda ett antal hälsofördelar. Det är typiskt tillgängligt på hälsokostbutiker i tablett, kapsel, te eller tinktur former.

Röd ginseng anses vara en adaptogen, vilket innebär att du använder den regelbundet kan bidra till att förbättra den psykiska och fysiska anpassningsförmåga. Detta innebär att ginseng kan förbättra prestanda och uthållighet, minne, reflexer och samordning samt bidra till att öka energinivåer och minska stress. Ginseng används ofta traditionellt som ett afrodisiakum eller som en behandling för erektil dysfunktion. Det är också sagt att främja kardiovaskulär hälsa, stödja immunförsvar, skyddar mot diabetes, normalisera blodtrycket och förebygga Alzheimers och cancer.

Forskning om egenskaper röd ginseng har visat att det kan vara fördelaktigt vid behandling av hosta, reumatism, gikt, dubbelseende och neuralgi. Det kan också hjälpa till med diabetes, anemi sömnlöshet, högt blodtryck och hypotension. Ginseng kan också stödja kardiovaskulär hälsa genom att minska blodproppar och sänka kolesterolet. Diabetiker kan finna att ginseng kan hjälpa till att hålla blodsockernivåerna låga. Roten kan också hjälpa immunförsvaret bekämpa virus, och kan ha fördelar vid behandling av HIV-1 samt antibiotiska egenskaper. De antioxidanter i ginseng kan hjälpa till att förebygga cancer. Ginseng kan också hjälpa till att skydda levern och andra celler i kroppen från de skadliga effekterna av strålning, alkohol, droger och andra gifter.

Röd ginseng är annorlunda, men relaterat till, amerikansk ginseng, eller Panax quinquefolium L. amerikansk ginseng innehåller samma antioxidanter och ginsenosider som finns i röd ginseng, men tros ha en kylande effekt på kroppen. I traditionell kinesisk medicin, är Panax ginseng sägs ha en motsatt, värmande effekt på kroppen. Varken anläggningen alls är släkt med Siberian ginseng, som i själva verket inte en medlem av släktet Panax och inte innehåller ginsenosider, det primära förening som finns i ginseng.

Forskning tyder på att användning av röd ginseng regelbundet på lång sikt kan erbjuda de mest hälsofördelar. Rekommenderade doser för friska vuxna varierar vanligtvis mellan 500 och 1500 mg per dag. Terapeutiska doser kan vara så hög som 2000 mg per dag.

  • Ginseng kan minska blodproppar.
  • Röd ginseng kan hjälpa behandla anemi sömnlöshet.
  • Röd ginseng är en traditionell behandling för erektil dysfunktion.
  • Vissa tror röd ginseng kan hjälpa till att bekämpa HIV-1, även om läkarna rekommenderar alla HIV-positiva patienter fortsätter att ta sin föreskrivna antiretroviral kombinationsbehandling.
  • Forskning tyder på att intag röd ginseng under många år kan leda till betydande hälsofördelar.
  • Ginseng rot har använts för en rad olika medicinska ändamål för tusentals eller år.
  • Röd ginseng är enligt uppgift en utmärkt behandling för att sänka blodtrycket.