Vad är kopplingen mellan kroppsuppfattning och media?

November 14

Kroppsuppfattning och media är anslutna eftersom de senare influenser den tidigare. Många människor konsumerar en hel del media, från tv-program till bilder i tidningar, och deras uppfattning om vad vanliga människor ser ut kan vara sned på grund av detta. Tonåringar, särskilt ofta visa kändisar som förebilder och syftar till att vara lika tunn och felfri. Dessutom har många reklamfilmer uppmuntra konsumenterna att bli mer attraktiva och förstärka uppfattningen att vissa normala funktioner är ointressant. Det är viktigt att inse att kändisar ser sitt bästa på tv och visas i digitalt förändrade bilder i tidningar och reklam är en del av att utveckla en god kroppsuppfattning.

Dålig kroppsuppfattning och media är relaterade eftersom det ibland är lätt för en person att visa media och tror att vara modell tunn eller har stora biceps är normen. TV-program, kommersiella annonser och tidningar innehåller ofta vackra, smala människor. Utan tung makeup, perfekt belysning, och digitalt förändrade funktioner, kändisar är vanliga människor. Även om de har fräknar, födelsemärken, och dåliga hår dagar, är det inte i mediaâ € s intresse att visa en celebrityâ € s dagliga brister. Media vinster genom att ge vad folk har visat intresse och underhållning av, vilket är sällan vardag brister.

Att sälja skönhets- och fitnessprodukter, TV och radioreklam ofta börja med att spela på peoplesâ € rädsla eller osäkerhet. Den kommersiella kan fråga om de har gått upp i vikt och vill förlora det innan bära en baddräkt eller antyda att ha lår som touch är en dålig sak. Efter detta, erbjuder annonsören en lösning på det upplevda problemet. Kroppsuppfattning och media är anslutna eftersom effekterna av medierna kan lämna människor som vill ha en bättre kropp, vilket är lönsamt för skönhetsföretag och gym. Medan vissa människor förmodligen har gått upp i vikt och förlorade den med produkten, kan annonsen påverka människor som är normalviktig men vill vara kändis-tunn negativt.

Att ha en bra kroppsuppfattning samtidigt konsumerar media är fullt möjligt ändå. Unga kvinnor i synnerhet bör uppmuntras att tänka på hur tidningar vädjar till sina osäkerhet för att sälja den senaste hårspray, foundation, eller plattång. Ätstörningar har upptäckts i människor så unga som åtta år gammal. De kan vara byggas om barn växer upp medvetna om annonser och falska stereotyper som omger dem. Sport kan också spela en roll för att utveckla en sund kroppsuppfattning, men vissa sporter med fokus på utseende, som skridskoåkning, kanske inte hjälpa.

  • Filmer, TV-program och reklam terar modeller med några brister kan göra tittarna känner sig osäkra om sin egen kropp.
  • Medierna kan skildra tonade armar som norm.
  • Medierna anses ofta skadlig för kroppen bilden av kvinnor.
  • Människor som konsumerar en hel del media kan ha skeva idéer om vad som är normalt eller ideal, vilket kan påverka kroppsuppfattning och självkänsla.
  • Människor i mediernas uppmärksamhet är oftast alltför berörda med deras fysiska utseende.