Vad är Qingdynastin?

July 9

Qingdynastin, som varade från 1644 CE till 1911 CE, styrdes av manchuerna. Denna dynasti var en tid av välstånd och fred i Kina, särskilt under de tre första härskar i Kangxi kejsaren, Yongzheng kejsaren, och Quianglong kejsaren.

En period av tillväxt följde etableringen av Qingdynastin och ingår reparation och underhåll av offentliga arbeten, lägre skatter, nya litterära texter, förbättrad handel, och blommande konstnärliga praktiker. En ny introduktion till Kina under Qingdynastin var kristendomen. Missionärer reste till Kina och började påverka kinesiska tänkandet på vetenskap och religion.

Regeringen i Qing var mycket likt Mingdynastin med Manchu och kinesiska dela viktiga positioner, och trupper som ägs av kejsaren organiseras i enheter. Viktigt under denna period var användningen av banderoller för varje separat enhet, och banner män var användbara tjänstemän. Militären hölls stark genom att tilldela separata plikter mot kinesiska och Manchu soldater. Medan det fanns många uppror, var regeringen i Qing kunna behålla och utöka sina gränser i många år.

Sammantaget de styrande i Qingdynastin var produktiva och starka kinesiska ledare, samtidigt som du håller fast vid sin egen Manchurian kultur genom återbesök deras region under somrarna. De tillät inte inter äktenskap, de talade sitt modersmål, och tillät inte den kinesiska tillgång till sina viktiga dokument.

En av de stora utvecklingen under denna period var mode. Manchu härskarna hade ett stort inflytande på de stilar av kineserna. Män var tvungna att raka sina huvuden och bära långa flätor, liksom Manchu kläder. Kvinnor var inte trängd av kläder lagar, men förbjöds från mul bindande, även om det var svårt att genomdriva.

Många saker ledde till kollapsen av Qingdynastin inklusive import av opium, vilket skadar Kinas 鈥 檚 jordbruks framsteg. Opium vurm resulterade också i en sviktande ekonomi så stora summor pengar lämnade landet för att köpa mer av drogen för missbrukare. Dessutom de styrande i Qing drog jordbruk till handel vilket ytterligare skadat ekonomin. Efter striderna opiumkrigen med Storbritannien, var Kina tvingas avstå Hongkong och öppna sina hamnar för europeiska handlare. Så småningom blev Kina försvagades till en sådan grad att det drivs som en brittisk koloni. Efter flera år av svaga härskare och interna strider, tog rebeller över slut regeringstid Qingdynastin och skapade Kina 1911.

  • Opium spelade en nyckelroll i den slutliga nedgången av Qingdynastin.
  • En karta över Kina.
  • Den förbjudna staden användes som kejserliga palatset till slutet av Qingdynastin.
  • Ett par skor som bärs av någon efter Fotbindning, en praxis som var förbjudet i Qingdynastin.
  • En grupp flickor från Qingdynastin, som hade sina fötter bundna, trots att den är förbjuden ..
  • En del av den Förbjudna staden, som var hemma hos kinesiska kejsare under Qingdynastin.