Vad är en Spikmatta?

November 19

Akupressur är en form av alternativ medicin liknar akupunktur, men i stället för att använda nålar, gör den användning av tryck för att stimulera samma tryckpunkter som används under en akupunktur-session. En spikmatta är en matta utrustad med ett stort antal utskjutande bulor eller ryggar speciellt konstruerade och placerade för att stimulera dessa tryckpunkter. De som använder spikmattan kan ta emot helande fördelarna med akupressur utan att behöva lämna huset eller besöka en akupressur utövare. Bland övriga fordringar är spikmattan sägs ge naturlig smärtlindring, minska stress, lägre blodtryck och lindra sömnlöshet.

De flesta Spikmattor har så många som flera hundra till över tusen enskilda utsprång att utöva påtryckningar på huden. Genom ligger platt på mattan, garanterar användaren konsekvent tryck utövas tvärs över ytan på mattan och i samtliga av de enskilda kontaktpunkterna. Många människor som använder en spikmatta finner det ganska obehagligt eller till och med smärtsamt i början, men känslan blir drägligare med användning och så småningom leder till en endorfin release som producerar övergripande avslappning och smärtlindring. Ofta är de slutliga resultaten jämfört med dem för en energigivande massage. Somliga upptäcka att de somnar när du använder spikmattan.

Många Spikmattor kan köpas i olika storlekar eller kan tas isär i mindre mattor att använda för mul akupressur eller hand akupressur. Händerna och fötterna sägs hålla akupressurpunkter som motsvarar andra delar av kroppen, så akupressur tillämpas på händer eller fötter kan producera utbredda resultat. Mattan kan också användas i sittande ställning eller rullas för att fokusera på enskilda delar av kroppen, särskilt käken, där många människor bär obekväma spänning. I allmänhet bör sessioner som använder spikmattan begränsas till 10 eller 15 minuter i början, sedan ökas till 20 minuter till en halvtimme. Efter att ha blivit vana vid mattan, vissa människor använder den för en timme eller mer, eller ens sova på det över en natt.

De med frågor om specifika medicinska tillstånd, särskilt hudåkommor eller diabetesrelaterad förlust av känsel i armar och ben, bör rådgöra med en läkare innan du använder en spikmatta. Vissa människor kanske känner dig yr eller mycket obehagligt när du använder en spikmatta, i vilket fall dess användning bör avbrytas. Barn bör alltid övervakas när de använder en spikmatta.

  • Den spikmatta sägs vara en naturlig behandling av sömnlöshet.
  • Akupressur utförs på händerna kan producera resultat i andra delar av kroppen.