Vilka är de olika strategier för samhällsutveckling?

May 17

Strategier för samhällsutveckling kräver att sätta en plan tillsammans som innefattar de boende i samhället. Dessa strategier inkluderar även uppföra sociala och utbildningsinstitutioner och en känsla av stolthet i var och en av de boende så att de är stolta över det samhälle där de lever, arbetar och leker.

Den första av de strategier för samhällsutveckling är att sätta ihop en kommitté av gruppmedlemmarna. Denna kommitté av gruppmedlemmarna kommer att vara företrädare för hela samhället. Denna lag kommer också att ansvara för att sätta ihop samhället utvecklingsplan. När planen är på plats, kommer samma kommitté av gruppmedlemmarna också att ansvara för genomförandet eller rulla ut planen.

När planeringskommittén monterar, bör det vara en representativ grupp av invånarna som bor i samhället. Detta bör omfatta representation över etniska grupper, hushålls smink, åldersgrupper, hushållens inkomster och andra demografi. På så sätt är everyoneâ € s intressen representerade som planen börjar komma samman.

Strategierna för samhällsutveckling plan bör omfatta sociala aktiviteter, utbildningsinstitutioner och olika sätt att engagera medlemmar av gemenskapen i att ta stolthet i deras gemenskap. Några av de sociala aktiviteter i samhället kan planera beror på demografin i samhället. Om samhället består av mestadels barnfamiljer, bör sedan uppföra basketplaner och lekplats strukturer vara en av strategierna för samhällsutveckling.

Utbildning spelar en viktig roll i samhällsutvecklingen. Ju bättre de utbildningsinstitutioner i ett samhälle, desto mer sannolikt barnen i samhället tjäna en utbildning och går på att bli utbildade vuxna. Utbildningsnivåer ökar också ekonomin i ett samhälle, så de mer utbildade invånarna en gemenskap har, desto större potential för en bättre ekonomisk situation.

Planering samhällsaktiviteter som ger invånarna tillsammans är en annan av de viktiga strategier för samhällsutveckling. Detta kan inkludera småskaliga händelser, såsom blockera partier som hålls en gång per år. Den kan också omfatta någon typ av festligheter eller stora mässor för semester under hela året.

Den primära punkten är att ge invånarna stolthet i där de bor genom att uppmuntra samhällsengagemang i försköna området. Gemenskaps utvecklare Uppmuntra dem att kasta skräp i papperskorgen burkar i stället för på golvet. Ledare kan uppmuntra enighet i samhället genom att iscensätta händelser för människor att komma samman. En community brottslighet klocka program där olika invånarna frivilligt att köra runt och leta efter brottslig verksamhet är en annan strategi för att skapa en säkrare, mer attraktiv plats att leva.

  • Engagera med lokala företagare är en viktig del av samhällsutvecklingen.
  • Att föra invånarna tillsammans genom samhällsaktiviteter är en viktig del av samhällsutvecklingen.