Vad är en flaska Palm?

October 13

En flaska palm är en palm med en mycket ovanligt formad stam. Som namnet antyder, flask palmer har en svullen trunk som verkligen ser snarare ut som en flaska, toppad med ett kluster av cirka åtta ormbunksblad. På avstånd ser en flaska palm som en dåligt utarbetat arrangemang av greener rammade in i en flaska chianti, vilket gör synen ganska oförglömlig.

Dessa träd är hemma i Round Island, en liten ö som ligger inom nationen Mauritius. Round Island är också värd ett antal andra unika växter och djur, av vilka många är tyvärr utrotningshotade. I sin naturliga miljö, är flaskan handflatan nästan utrotad, men träden används ofta i dekorativt trädgårds över hela världen, så arten är sannolikt att förbli hardy för kommande generationer. Vissa naturvårdare har föreslagit att flask palmer kunde återplanteras på Round Island någon gång i framtiden.

Denna palm är känd formellt som Hyophorbe lagenicaulis, och franska högtalare som Palmiste gargoulette. Flask palmer växer extremt långsamt, och de är mycket känsliga för variationer i temperatur. Frost kommer att döda flask palmer, och träden föredrar att leva i miljöer där temperaturen alltid är långt över fryspunkten. Tvärtemot vad många tror, ​​inte svullna stammen faktiskt inte innehålla vatten: det är precis som trädet växer.

Människor som vill använda flask palmer i prydnadsträdgårdar ska leva mellan USDA zoner 10 och 11. Flask palmer behöver full sol till del skugga, föredrar en miljö som är isolerad från vinden. De kan hantera mycket dåliga markförhållanden och saltstänk, tack vare den hårda miljön i Round Island, men ta hand om en flaska palm med god jord och gödningsmedel kommer att uppmuntra trädet att hålla sig frisk och växa snabbare.

Vissa människor använder flask palmer i container trädgårdsskötsel, där de gör ganska bra. Tack vare den långsamma tillväxttakten, det tar lång tid för ett träd att växa ur en container, och användningen av containrar tillåter människor att flytta träden efter behov. I kallare klimat, till exempel en flaska palm kan hållas inomhus under dåligt väder, och flyttade utomhus för de varma sommarmånaderna. Flask palmer också göra bra i inomhus tropiska trädgårdar, så länge de får massor av sol.