Vilka är fördelarna med Steel golvbjälkar?

December 11

Stål golvbjälkar är horisontella stöd som utgör underbyggnaden av ett golv. Dessa stöd är tillverkade av högkvalitativt stål som är stark och tålig, men också något tungt jämfört med andra reglar material. Fördelarna med stål bjälklag inkluderar oöverträffad styrka och hållbarhet, utmärkt kvalitet och enhetlighet från en balk till nästa, och oöverträffad rakhet. Dessa reglar är också mycket troligt att motstå vattenskador, mögel, bugg angrepp, och andra typer av skador som träbjälklag tenderar att vara mottagliga för. Medan kostnaden för stålreglar kan vara högre, är det mindre sannolikt att behöva bytas ut under livslängden hos en struktur.

Ett vanligt problem med träbjälklag är expansion och kontraktion på grund av olika nivåer av fukt. Stål golvbjälkar är inte lika känsliga för sådan expansion och kontraktion, vilket innebär att stålet blir mycket mindre känsliga för sprickbildning, skevhet, eller andra skador som kan hända trä. Spik och skruv kommer att vara mindre benägna att knuffad malplacerad som en följd av den lägre risk för expansion och kontraktion också, vilket innebär en högre grad av strukturell stabilitet är möjlig. Dessutom stål bjälklag är mindre benägna att ha brister som kan äventyra strukturell integritet.

Om en byggnad måste uppfylla vissa brandkoder, stål bjälklag är bra val. Stål är brandsäkra, och det är långt mindre brännbart än trä och andra typer av byggmaterial. Den övergripande strukturen av byggnaden är mindre sannolikt att skadas i händelse av en brand till följd av brandmotstånd stål. Beroende på lokala eller regionala brandkoder, med hjälp av stål bjälklag kan tillåta byggaren att öka golv eller tak utrymme inom efterlevnad av brandföreskrifter, eftersom stål är i allmänhet en icke brännbart material när de används för vissa tillämpningar.

Använda stål golvbjälkar kan även förbättra luftkvaliteten i ett hem. Trä och andra reglar material tenderar att vara känsliga för mögel och mjöldagg uppbyggnad, vilket negativt kan påverka luftkvaliteten inom ett hem. Mögel och mögel bygger inte upp på stål, och därmed eliminera ett potentiellt hot mot luftkvaliteten och hälsan hos hemmets invånare. Trä är också ofta behandlas med kemikalier som hjälper motstå vattenskador, men stål behöver inga sådana kemikalier, och därmed eliminera ännu en möjlig förorening av luftkvaliteten i hemmet. Stål kan anses vara mer miljövänlig än trä också, eftersom stål kan återvinnas och produktionseffekterna är ofta lägre.

  • Till skillnad från stål golvfogar, trä leder är känsliga för mögel och andra typer av mögel.