Hur väljer jag det bästa LPO Service?

May 23

Juridisk process outsourcing, eller LPO, är en framväxande gren av jurister där företag eller advokatkontor skicka några av deras rättsliga arbetet på lägre nivå till en rättslig tjänsteleverantör antingen lokalt eller utomlands. Även om det finns fördelar och nackdelar med att anställa en LPO konsult kan företag minimera dessa nackdelar genom att välja en högkvalitativ, etiskt LPO service med en dokumenterad historia av framgång. Nyckeln till att välja en kvalitet LPO tjänst är att hitta en tjänst som håller sig till lokala lagar angående advokat och klient privilegium och juridiska etik.

Den första fråga för företag eller juridiska kontor när man väljer en LPO tjänst är huruvida tjänsten kan utföra det arbete som krävs. Generellt innebär juridisk process outsourcing skicka ut arbeten såsom forskning, dokumenthantering, avtals överblick och hantering affärstransaktion. Outsourcing dessa rättsliga processer kan göra mer tid för viktigare sysselsättningar som domstol framträdanden och möten med kunder. LPO strategier kan också vara till stor hjälp för företagens juridiska avdelningar som donâ € t har den personal som hanterar stora mängder handlingar eller avtal. När du väljer en LPO centrum, bör den professionella med ansvar för LPO ledningen upprätta en arbetsorder listar alla tjänster som kommer att krävas.

En annan faktor är huruvida LPO tjänsten kommer att vara bundna av juridiska etik och licensieras för att utföra juridiska tjänster i tillämplig jurisdiktion. Många LPO företag finns utomlands, och detta kan utgöra ett problem om de inte har tillstånd att utföra arbete med hjälp av lokala lagar. Ett sätt för företag att veta att en LPO tjänst kommer att kunna uppfylla sina juridiska behov utan etik kränkningar är genom att se tjänsten är registrerad med en juridisk organisation, till exempel American Bar Association i USA. Advokater som behöver extra hjälp från dessa typer av tjänsteleverantörer kan också kolla med sin lokala advokatsamfundet för att hitta en licensierad och kvalificerad LPO centrum.

För personer i juristkåren, kan arbeta i LPO ger många möjligheter att bygga upp kompetens och sätta kunskaper i juridik skolan att använda. LPO jobbkvalifikationer omfattar generellt paralegal certifiering, praktik på en advokatbyrå, och eventuellt certifiering. Studenter närvarande deltar juridisk fakultet eller ta paralegal studier klasser kan också arbeta på en LPO centrum. Med den ökande populariteten för LPO tjänster, kan LPO jobb erbjuda juridikstudenter en plats att få erfarenhet med juridisk forskning och dokument.

  • Det finns fördelar och nackdelar med att hyra en LPO konsult.