Vilka är de olika typerna av får Clippers?

January 7

Får Clippers är Clippers som används för att ta bort fårull, antingen för att skörda ull eller förbereda djuret för att visa. Clippers finns i olika typer, inklusive plug-in, uppladdningsbart och icke-drivna. De har vanligen utbytbara blad. Får Clippers är generellt robusta och väljs utifrån flocken ownerâ € s preferenser liksom antalet får som ska klippas.

Den äldsta typen av får Clippers som fortfarande används är handdriven. Dessa finns i två huvudtyper, de som fungerar som en sax och de som kräver en klämrörelse för att driva en clipper huvud. Handdrivna Clippers har länge använts för att klippa av ull från får och används fortfarande på platser där det inte finns någon makt att styra andra typer av Clippers. Som en allmän regel dessa inte har blad som kan bytas ut mot varandra och de måste slipas regelbundet för att vara funktionella.

Laddningsbara får Clippers fungerar bra för små jobb, såsom klippning den smutsiga ullen från under sheepâ € s svans. Jämfört med klippning hela fåren detta är ett litet jobb och bekvämligheten med sladden fria Clippers gör det lättare att hantera. Dessa Clippers har oftast utbytbara blad. De är också relativt små och enkla att hantera, men tenderar att vara förhållandevis tung eftersom enheten inrymmer även batterier.

Ett steg upp i kraft från laddningsbara Clippers är de som ansluts direkt till elektrisk ström. Sladden på dessa kan ibland komma i vägen, men det faktum att de donâ € t förlorar sin laddning mitt i ett jobb mer än kompenserar för besväret. Motorn för dessa är i kroppen av klippapparaten. Detta kan leda till överhettning om en hel del får klipps, men sådana Clippers kan oftast hantera en hel del användning innan värmen blir ett problem och är bra för flockar av ca 50 får.

Jordbrukare som har mycket av får, eller människor som skjuvning får professionellt, väljer ofta får Clippers som har motorn monterad i en separat enhet. Clippers är anslutna till motorenheten av en drivkabel. Dessa har oftast två eller flera hastigheter tillgängliga. I praktiskt taget alla fall Clippers har också utbytbara blad. Denna typ av installation kan ofta rymma mer än en uppsättning Clippers i taget, vilket gör att mer än en person att arbeta från samma motoriserade enheten.

Ström för separat motor som används för att köra får Clippers sker vanligtvis i ett vanligt eluttag, men i vissa fall får måste klippas på distans och ingen ström finns tillgänglig. För dessa situationer finns det motordrivna enheter som går från likström. Detta gör att de kan användas med ett bilbatteri eller generatorkraft.

  • Några får hårklippnings kan manövreras med hjälp av ett bilbatteri.
  • På platser där tillgång till elkraft är begränsad, är handdrivna Clippers fortfarande används för att klippa fåren.