Point-of-Sale Program Framgång: Kuponger

August 26

Försök alltid att inkludera kuponger på din sak marknadsföring point-of-sale utvikningsbrudar. De har ett omedelbart värde i registret när kassörer ber shoppers för att stödja din sak.

Point-of-Sale Program Framgång: Kuponger

Kuponger öka värdet för givare och hjälpa dig rekrytera fler partners.

"Skulle du vilja att donera en dollar för att hjälpa sjuka barn? Som ett tack, du får dessa kuponger som har $ 50 i besparingar. "

Här är fyra fler anledningar din sak marknadsföring program bör ha kuponger.

  • Kuponger öppna dörren för korsreklampartners. Vissa återförsäljare kommer partner på ett program om de kan comarket med ett annat företag. Landning en partner innebar du kan potentiellt rekrytera många fler.
  • Kuponger är hett! Enligt Ad Age, 2009, inlösen av kuponger som går genom clearing ökade 23 procent till 3,2 miljarder kuponger (och upp 30 procent till 3,5 miljarder dollar värde) i USA, den första vinsten på 17 år i rad.

    Genom de första nio månaderna 2010, var kuponginlösen upp en annan 5,3 procent till 2,5 miljarder jämfört med samma period föregående år, med värdet av kuponger inlösta upp 7,7 procent till $ 2,8 miljarder kronor. Konsumenterna söker fler kuponger, vilket är bra för orsak marknadsförare som tillför kuponger till utvikningsbrudar.
  • Kuponger är överväldigande klippt, inte hämtat. Är Den överraskande nyheten att konsumenter i alla åldrar som inte får sina kuponger från Internet. De får dem gammaldags sätt: De klippning dem. Mer än 2 miljarder kuponginlösen under 2009 kom från tryckta inlägg. Internet kuponger står för bara 1 procent av distributioner.

    Så om du tror att lägga kuponger till dina utvikningsbrudar verkar lite old school, tänk om. Konsumenterna är ivriga att använda kuponger, och de får dem nästan uteslutande offline. Och vad bättre plats för dem att få sina kuponger än från dina utvikningsbrudar efter att stödja en stor orsak?
  • Kuponger bevisa att orsaken marknadsföring fungerar. Kupong inlösen under eller efter en kampanj är ett utmärkt sätt att visa att orsaka marknadsföring fungerar och driver trafik för partners. Efter att ha hjälpt din sak, är detta resultat precis vad ett företag vill.

    En av thepartners var stolta över när en pinup-program bärgade 1.100 kupongbärande kunder från korspartneraffärer. Dessa kuponger genererade ytterligare $ 400.000 i intäkter för den här återförsäljaren.

Kuponger ger din sak marknadsföringsprogram en one-two punch, öppna dörren till ytterligare partners, och ge pappers spår som orsakar marknadsföring fungerar. Du har också vinden i ryggen. Kuponger är i hög efterfrågan, och konsumenterna får dem offline, så varför inte genom en pinup?

Varför skulle du inte vill ha med kuponger i din nästa orsak marknadsföring program?