Vad är Abaya klänningar?

July 31

Abaya klänningar är en sorts mantel bärs över kläder av några muslimska kvinnor. Den abaya ofta bärs av kvinnor i muslimska områden såsom den arabiska halvön, Turkiet, och Nordafrika. Den lösa plagg är en del av att klä blyg, såsom anges i Koranen. Abayas kan vara helt svart och slätt, eller de kan vara färgglada med dekorationer och broderier. Iklädd en abaya klänning är en del av den traditionella blyg hijab sätt att klä för många muslimska kvinnor.

I vissa länder, kvinnor känner sig tvingade att bära Abaya klänningar ur en känsla av plikt och för att följa de krav som den muslimska religionen. I Saudiarabien, förväntas det att alla kvinnor i någon tro kommer att täcka sina kroppar med en abaya. Vissa områden i Saudiarabien kommer polisen plaggen att kvinnor bär offentligt, och kräva att kvinnor täcker upp. Endast händer och ansikte får visa.

De traditionella Abaya klänningar kan vara helt svart och täcker kvinnans kropp från halsen till marken. Vissa abayas är pull-overs, medan andra är något öppen, med en stängning på axeln eller en slits upp sidan. När du bär en abaya, kommer muslimska kvinnor bär en huvudbonad som kallas en hijab. Vissa kvinnor kommer att bära handskar med abaya, så allt men ansiktet är täckt. En annan lång, löst sittande plagg som liknar en abaya, och täcker allt utom ögonen, kallas en burka.

Moderna Abaya klänningar är ofta gjorda av en färg än svart. Den abaya kan vara vilken färg och många muslimska kvinnor njuta av mode att bära en abaya som ser mer ut som en moderiktiga kläder än en överdimensionerad kappa. Även om det fortfarande blygsam, kan dessa fashionabla Abaya klänningar förskönas med eleganta pärlor eller broderier, ger kvinnor med olika alternativ för deras abayas.

När hon är täckt av en abaya, kan en kvinna i allmänhet bära något hon vill under den. De flesta Abaya klänningar ger bärare med friheten att bära vad är bekväm under. Många kvinnor kommer att klä konservativt innan du sätter på den abaya, då de kommer att arbeta i en företagsmiljö. En kvinna som är ute och springer ärenden kan bära shorts eller byxor med en T-shirt eller annan enkel topp. Så länge hennes abaya är ogenomskinlig, dölja hennes kroppsform, kan hon få bära vad hon väljer under den.

  • Koranen instruerar kvinnor att vara blygsam i klänning.
  • Flagga av Saudiarabien, där många kvinnor bär en abaya.
  • En kvinna som bär en abaya och niqab.
  • En abaya är en kappa som bärs över kläder av några muslimska kvinnor.
  • I Saudiarabien är kvinnorna i stor utsträckning fortfarande för att bära abaya när offentligt.