Vad är Blonde Skämt?

October 18

En blond skämt är ett varumärke av skämt hånfulla människor, oftast kvinnor, med blont hår. Dessa skämt kretsar kring återkommande tema som blondiner har låg intelligens och saknar sunt förnuft. Många arbetar på liknande sätt som David Beckham skämt på 1990-talet och början av 2000-talet och skämt i Storbritannien mot den irländska eller skämten nyzeeländare gör mot australier.

Användningen av termen varierar, men blond är en sällsynt typ av adjektiv som har manliga och kvinnliga former. Andra inkluderar Brunet och brunett. Få män kallas blondiner och alla referenser till en blond eller blond bimbo betyda en kvinna. Detta innebär att "e" i "blonda skämt" avser skämt som driver med kvinnor med blont hår.

Typiska blonda skämt ställa en fråga och sedan ge ett svar. Man har en blond falla till marken och döende. Senare, upptäcks batteriet på hennes musikspelare hade dött och bandet upprepas kontinuerligt "andas in, andas ut" - kvinnan dog på "andas in." Detta skämt var också transkriberades med den blonda ersättas med David Beckham i slutet av 1990-talet.

Ibland kan blondiner hämnas i skämten. Ett skämt frågar, "Varför är blonda skämt så korta?" Svaret: "Så brunetter kan minnas dem." Filmen "Legally Blonde" försökte också att bysten stereotypen av blondiner genom att ha den blonda huvudpersonen bli advokat.

Blondiner väljs som offer för blonda skämt eftersom de är förenade med bekymmerslös roligt. Den exakta ursprung blonda skämt är okänd. Vissa människor tror att det är på grund av de blondiner som spelas på skärmen genom skådespelerskor såsom Marilyn Munroe, Suzanne Summers och Diana dörrar.

En annan möjlig orsak är svartsjuka. Blondiner ses som vacker och speciell i många kulturer. Många män tycker blonda kvinnor attraktiv och önskvärd jämfört med andra. Enkel svartsjuka kan ha haft icke-blondiner gör nedsättande kommentarer om mannen bara vill blondinen för hennes utseende och inte hennes hjärna.

Många blondiner tror blonda skämt är ofarliga, medan vissa försöker vidta åtgärder för att stoppa dem och ytterligare andra strävar efter att bevisa att de har fel. Subtexts i skämt är svåra att upptäcka och definiera, men vissa är lättare att urskilja än andra. Om ett skämt blir hätsk eller nedsättande är det ofta fientlig; om det kretsar kring vett där personen hånade kan förändras och skämtet fortfarande skulle vara roligt, då kan det vara okej.

Skämt, såsom blonda skämt, som riktar en särskild del i samhället är ofta ses som fientliga. Man tror sådana skämt bära en skadlig under text till dem. Skämt om kvinnor är sexistiskt, skämt om svarta människor är rasistiska och dem om judarna är antisemitiska, till exempel. Många grupper har tagit sådana skämt som görs om dem och neutraliserade dem genom att göra skämt om sig själva.

  • Vissa människor tror att de personas på skärmen av skådespelerskor som Marilyn Monroe var inspirationen av blonda skämt.