Hur man skapar en tabell Style i AutoCAD 2014

November 23

Du styr utseendet på tabeller - både text och celler - med tabellstilar i AutoCAD 2014. Använd kommandot TABLESTYLE att skapa och ändra tabellstilar. Följ dessa steg för att skapa en tabellstil:

 1. På fliken Start klickar du på kommentars panelens etikett att öppna sin utskjutbara, och välj sedan Tabell Style.

  Tabellen Style dialogrutan visas.
 2. I listan Stilar, välj befintlig tabell stil vars inställningar du vill använda som utgångspunkt för inställningarna för den nya stilen.

  Till exempel, välj standardtabellstil som heter Standard.
 3. Klicka på knappen Ny för att skapa en ny tabellstil som är en kopia av den befintliga stilen.

  Skapa ny tabell Style dialogrutan visas.
 4. Ange ett nytt formatnamn och klicka på Fortsätt.

  Den nya Table Style dialogrutan visas.

  Hur man skapar en tabell Style i AutoCAD 2014

 5. I cellformatområdet, med data som visar i listrutan, ange inställningar för de uppgifter inriktnings, marginaler, text och gränser.

  Inställningarna du är sannolikt att ändras är Text Style, Texthöjd, och kanske Textfärg (alla tre är på fliken Text) eller Grid färg (på fliken gränser). Om du lämnar färger som till ByBlock, text- och rutnätslinjer ärver den färg som är aktuell när du skapar tabellen. Den färgen kommer att vara den aktuella lagret färg.
 6. I cellformatområdet, öppna listrutan och upprepa steg 5 för rubriker (dvs kolumnrubrikerna) och titel stilar.
 7. Klicka OK för att stänga Nytt tabellformat dialogrutan.

  Tabellen Style dialogrutan visas igen.
 8. Klicka på Stäng.

  Den nya tabellstilen blir aktuell tabell stil som AutoCAD använder för framtida tabeller i denna ritning och tabell Style Dialogrutan stängs. Nu är du redo att skapa en tabell.

Du kan komma åt Hantera cellformat dialogrutan direkt från cellformatlistrutan i New Table Style dialogrutan. Tabellen dialogrutan Cellformat (på fliken Allmänt, i Format rad, klicka på ellips knappen) ger ett antal ytterligare alternativ för formatering celler genom datatyp.

AutoCAD lagrar tabellformat i DWG-filen, så en stil som du skapar i en ritning inte är omedelbart tillgänglig i andra. Du kan kopiera en tabellstil från en ritning till en annan med DesignCenter. (Använd stegen för att kopiera skikt mellan ritningar, men ersättnings Tablestyles för lager.) Bords stilar kan också definieras i ritning mallfiler.