Vad är Stuffed kalvkött?

December 16

Fyllda kalvkött är en maträtt från det nötkött som kommer från mycket unga kor. Det tar traditionellt en av två former, men andra är möjliga. Fyllda bröst kalv är den första typen, och fyllda kalvkött rullar är den andra. Båda typerna av uppstoppade kalvkött skålen kan vara fyllda med valfritt antal ingredienser, inklusive grönsaker, ost och örter, endast begränsas av kockens fantasi och smak av diners.

Bröstkalv framställs vanligen för stoppningsändamål genom att ta bort köttet från benet, vilket kan ske antingen genom en slaktare eller hemma. Resultatet är en enda, relativt platt, rektangulärt stycke av kött. Fyllning är placerad på kalvkött bröst, som sedan rullas om fyllningen och vanligtvis säkrade med slaktare sträng. Den stoppade bröstkalv kan sedan kokas enligt önskemål. Vanliga metoder inkluderar stekning och bräsera, särskilt i vin eller kyckling eller kalvfond.

Fyllda kalvkött rullar kallas också kalvkött fåglar, som ibland kan orsaka förvirring. Dessa är inte en fågel maträtt alls men är gjorda av kalvkött. De är gjorda i ett liknande sätt som stoppade bröstet av kalvkött, men använda mindre, enskilda delar av kalvkött som kallas kotletter. Dessa kan komma från ett antal platser på djuret, men är oftast hämtade från flanken, skaft, eller bröst. Varje kotlett är fyllda och rullade sig och kan fästas med slaktare sträng eller ett spett. Matlagnings metoderna för denna typ av maträtt liknar dem för fyllda kalvkött bröst, men andra metoder såsom sauteeing, är möjliga.

Fyllningar i fyllda kalvkött rätter kan variera kraftigt, men vissa teman dominerar. Grönsaker som spenat, lök och paprika är vanligen blandas med kryddor och vitlök. Ett bindemedel av ströbröd, med eller utan ägg, ibland tillsätts för att ge den fyllning en fastare konsistens när det tillagas. Många andra ingredienser är möjliga också, till exempel ost, svamp, aprikos eller prosciutto skinka. Örter som rosmarin, persilja, timjan och kyndel är också vanliga.

Medan kalvkött fåglar och stoppade bröst kalvkött är de två vanligaste sätten att förbereda fyllda kalvkött, det finns andra nedskärningar som kan fyllda också. Kalv bringa och kalvkött mandelmassa, antingen ben eller utan ben, är två fler exempel. Möjligheterna för den här typen av maträtt begränsas endast av tillgången på kalvkött nedskärningar. Även fyllda kalvkött hamburgare eller kalvkött köttbullar är möjliga om allt som är tillgänglig är mark kalvkött.

  • Fyllda kalvkött rullar görs med kalvkotletter.
  • Skivad skinka kan användas för att göra fyllda kalvkött.