Vad är Palm Fruit Oil?

September 13

Utvinns ur frukter med fruktkött av oljepalmträdet, Oljepalm är palmfruktolja anses vara en hälsosam matolja. Det är en vanlig matlagning ingrediens i Sydostasien samt Afrika. I själva verket växer trädet fritt i hela tropiska bältet i Afrika där de grapefrukt stora frukter används för att producera palmolja från sin massa och palmkärnolja från palmträdet muttern inuti. Oljan har använts för nästan tusen år inom denna region och är först nu blivit populär i västerländska kulturer.

Den ledande producent och exportör av palmfruktolja är Malaysia. Men områden som Indonesien och Colombia är också populära hotspots för att erhålla palmfruktolja. Det finns många fördelar med att använda denna olja till skillnad från andra typer av matoljor. Den enskilt mest är det faktum att palmolja innehåller värdefulla vitaminer som är nödvändiga för att bibehålla optimal hälsa.

Palm frukt olja är en rik källa till antioxidanter. Dessa är ansvariga för att hålla kroppen frisk. Den betakaroten som finns i oljan, vilket ger dess röda färg, är full av antioxidanter som vitamin A. Vitamin A hjälper till med visioner och skyddar mot många sjukdomar. Det är också rik på vitamin E, som hjälper till att skydda mot cancer och andra sjukdomar.

Dessutom är palm frukt olja fri från "onda" kolesterolet, innehållande HDL (High Density Lipoprotein), en form av det goda kolesterolet som kroppen behöver. Ita € SA bra energikälla med lika delar mättat och omättat fett, och inga transfettsyror. I själva verket innehåller det mindre mättat fett än både kokosnöt och palmkärnolja. Denna olja innehåller bara 50 procent jämfört med 92 procent som finns i kokosolja och 86 procent i palmkärnolja.

En annan fördel med att använda palmfruktolja är dess längre hållbarhet. Detta beror på att Oila € s två grundläggande delar: palmolein, som är flytande, och palm Sterin, som är fast. Inte bara detta bidrar till längre lagring genom att stabilisera produkten från värme och oxidation, men det bidrar också att behålla färskhet. Andra typer av matolja måste ha konserveringsmedel behålla färskhet, faktiskt minska någon av deras naturliga egenskaper.

Palm frukt olja kan användas i livsmedel som ett hälsosammare alternativ. Det används för matlagning och bakning. Itâ € s också i förpackade livsmedel som chips, kakmix, godis och snacks. På egen hand, kan oljan användas som dressing till sallader eller som en smakförstärkare för soppor och andra rätter. Ibland är palmolja som används i stearinljus, rengöringsprodukter, lotioner och kosmetika.

Om trädet är tillgänglig, kan det vara möjligt att göra palmfruktolja. Detta åstadkoms genom att koka de mogna palm frukter tills den är mjuk och anbud. De kan sedan försiktigt pressas, släppa köttiga saft. Denna juice filtreras sedan och kokas på nytt. Den färska palmolja kommer att flyta till toppen där det sedan öses ut och placeras i en lämplig behållare.

  • Kakmix som innehåller palmfruktolja.
  • Den ledande producent och exportör av palmfruktolja är Malaysia.
  • Palm frukt är en mycket populär vegetabilisk olja.