Ta bort hårt vatten fläckar

June 23

Om du har hårt vatten, vilket är vatten som har ett överflöd av mineraler som kalcium och magnesium i det, kanske du har märkt en tendens att få bruna eller vita fläckar eller fläckar under dina kranar. Hårt vatten är inte dåligt för dig-det kan vara ett bra sätt att få extra mineraler-men du kan hitta dessa märken ful och vill bli av med dem.

Eftersom dessa fläckar kommer från ditt vatten, kan de försvinner när du gnuggar dem med en trasa, men de brukar komma tillbaka nästa dag eller senare. Det är viktigt att se till att du rengör bort dessa fläckar innan de blir för djupt, eftersom tiden de blir svårare att ta bort, och de kan bli permanent om de lämnas för länge.

Hårt vatten är en typ av fläck som maträtt rengöringsmedel och andra emulgeringsmedel kommer att vara ineffektiv på rengöring bort. Du vill också undvika att använda slipande rengöringsmedel, eftersom dessa, medan de kommer att ta bort hårt vatten fläckar, kommer också att ta bort en del av finish på dina sänkor och kakel. Blekmedel kommer att fungera, men var noga med att skölja bort det snabbt utan att lämna den på diskbänken eller kakel yta för länge, eftersom det kan också förstöra finish på dina inventarier.

Du kan välja att köpa en av de många produkter som annonseras att rensa bort hårt vatten fläckar och rester. Dessa finns i många livsmedelsbutiker och droghandel. Om du köper en av dessa produkter, du behöver bara Spraya eller häll produkten på, att följa instruktionerna som följer med produkten, och sedan gnugga bort det med en ren trasa.

En annan rengöringsmetod du kan prova är att gnugga området med något utspädd vit vinäger. Blanda vinäger och lite vatten i en skål, doppa washrag i blandningen och gnugga på fläckarna. Eller, göra en pasta av ättika och bakpulver och låt det sitta på fläcken i 15 minuter innan du sköljer fläcken och pastan bort. En pasta av citronsaft och bakpulver kommer också att arbeta med dessa fläckar.

Hårt vatten fläckar komma tillbaka, eftersom du inte kan undvika att använda dina kranar. Hindra dem från att uppstå igen genom att torka ner dina badrumsarmaturer och diskbänk med ättika eller med en blandning av ättika och bakpulver.