Hur Prep Office personal att övergången till ICD-10 för Medical Billing

February 17

Som en medicinsk fakturering professionell, måste du förbereda din personal för övergången till ICD-10 som kommer. Efter den bakre änden är redo att rulla för ICD-10 (saker som mjukvara), då kan du börja förbereda dig och dina kollegor för den dagliga detaljer om hur den nya kodningsplattform kommer att förändra ditt sätt att allt arbete. Tänk på följande exempel på förändringar du € ll se:

  • ICD-10 certifiering kommer att kräva en mer grundlig förståelse av människans anatomi och fysiologi. Om du redan kämpar med tilldelning av ICD-9-koder, du € ll vill fräscha upp vad du vet om kroppen.
  • När det gäller kodning och dokumentation, förbereda sig för att vara mer specifik i din kodning. Denna ökade specificitet innebär att du € ll har att samla mer information när du € re genomföra en läkare fråga, och du måste göra det utan att fråga ledande frågor .

    Elektroniska medicinska och hälsostatistik (som också är under mandat, sakta men säkert) kommer att göra ICD-10 övergången lättare. De kan programmeras att kräva större specificitet när dokumentera en patientjournal.

Varje medlem av kontorspersonal bör uppdateras så genomförandet fortskrider och gett tillgång till nödvändig utbildning. Anställda som behöver utbildning omfattar läkare, sjuksköterskor, kodare, billers, kontorschefer, och alla tjänstemän som kommer att arbeta med den uppdaterade eller nya programvarusystem. Räkna kodaren-in-chief av ditt kontor att samordna systemuppgraderingar och genomförande att låta arbetsflödet för att fortsätta utan avbrott eller överskott störningar.

Donâ € t försöka klara sig igenom ensam. De flesta programtillverkare erbjuder utbildning för att hjälpa kodare med övergången till ICD-10. Dessutom har de flesta av de clearinghus och professionella organisationer som AAPC och AHIMA, erbjuda utbildning. Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS) har även online-utbildning, webbseminarier, konferenser i olika delar av landet, och ljudkonferenser både levande och via CD-skivor som du kan köpa för studier.