Er organisations Alternativ i SketchUp

February 2

När sortera ut de tusentals kanterna och ansikten i SketchUp-modell, det handlar om att klumpa ihop saker till användbara uppsättningar. Efter att du separerar saker i uppsättningar, kan du namnge dem, gömma dem, och även låsa dem så att du (eller någon annan) kan inte röra upp dem.

Du har två organisationsmetoder till ditt förfogande i SketchUp. De bästa modellbyggare använder både hela tiden:

  • Outliner: Den Outliner är en dialogruta som är i grunden en prydlig lista med alla grupper och komponenter i din SketchUp-modell. Det visar vilka grupper och komponenter är kapslade inuti andra sådana, kan du tilldela namn för dem, och ger dig ett enkelt sätt att dölja delar av din modell som du inte vill se.

    Om du använder en massa komponenter (och du bör), kan Outliner väl bli din nya bästa vän.
  • Lager: För människor som är vana att organisera innehåll i andra program, lager är oftast där det händer - du sätter olika saker på olika lager, namnge lagren, och starta dem på och av när du behöver. Det är en ganska enkelt koncept. I SketchUp, skikten är liknande - men de sätt på vilka SketchUp skikt arbetar annorlunda är viktiga för modellbyggare att veta.

    I SketchUp, med hjälp skikt på fel sätt kan allvarligt förstöra din modell.

Folket på SketchUp lagt ett oerhört kraftfullt, enormt komplicerad ny funktion till SketchUp 2014 Pro: Klassificeringar. I grund och botten, låter den dig grupper tagg och komponenter i modellen med särskilda kännetecken som gör dem mer användbara - under mycket speciella omständigheter.

Om du använder SketchUp Pro som en del av en BIM (Building Information Modeling) arbetsflöde, och du vill att genomsyra din modell med saftiga metadata medan det fortfarande i SketchUp, kan du. Allt du behöver göra är att ladda en befintlig klassificering schema och tillämpa Typ metadata till komponentdefinitioner som du vill klassificera.

Inte förlorat ännu? Om du vill kan du även göra din egen scheman (pluralformen av "schema") genom att använda korrekt formaterad XML för att skapa dina egna .xsd filer. Oof.

Naturligtvis är Klassificeringar en funktion för teknisk för att täcka här. Du behöver inte använda den för grundläggande, vardagliga modellering; du kanske inte ens behöver använda den om du designar en ny boning modul för månen. Men för folk som behöver det (och det finns fler och fler av dem varje år), det är ett stort steg framåt för att hålla SketchUp Pro integreras med modern, anslutna BIM programvara.