Upptäcker fördelarna med biodling

December 10

Varför har mänskligheten varit så intresserade av biodling under århundradena? Du kan räkna med att den första drivkraft var honung. När allt för många år och långt innan rörsocker, honung var den primära sötningsmedel i bruk. Det är inte konstigt att honung är fortfarande den huvudsakliga dra för många bakgård biodlare.

Men den söta belöningen är ingalunda den enda anledningen folk lockas till biodling. Under lång tid har jordbruket insåg värdet av pollinering av bin. Utan binas hjälp, skulle många kommersiella grödor drabbas av allvarliga konsekvenser. Även bakgård biodlare bevittna dramatiska förbättringar i sina trädgårdar "avkastning: fler och större frukter, blommor och grönsaker. En bikupa eller två i trädgården gör stor skillnad i din framgång som trädgårdsmästare.

Belöningen för biodling sträcker sig bortom honung och pollinering. Bin producerar andra produkter som kan skördas och komma till god användning, inklusive bivax, propolis och bidrottninggelé. Även pollen de föra tillbaka till kupan kan skördas (det är rikt på protein och gör en hälsosam kosttillskott i våra egna dieter).

Skörd flytande guld: Honey

Utsikterna till skörd honung är verkligen en stark attraktion för nya biodlare. Det är något magiskt med buteljering din egen honung. Lita på att ingen annan honung smakar lika bra som honung från egna bin. Delicious!

Hur mycket honung kan du förvänta dig? Svaret på den frågan varierar beroende på väder, nederbörd, och plats och styrka din koloni. Men producerar 100 pounds eller mer av överskotts honung är inte ovanligt att en enda koloni.

Bin som pollinatörer: Uppleva en mer riklig trädgård

Varje trädgårdsmästare inser värdet av pollinerande insekter. Olika insekter utför en viktig tjänst i produktionen av utsäde och frukt. Överlevnaden av växter är beroende av pollinering och honungsbiet svarar för 80 procent av all pollinering görs av insekter. Utan honungsbiet tjänster, mer än en tredjedel av de frukter och grönsaker som människor konsumerar skulle gå förlorad.

Att vara en del av den större bilden: Rädda bina!

De fakta som håller en bikupa i trädgården förbättrar dramatiskt pollinering och belönar dig med en läcker honungsskörden är själva tillräckligt bra skäl att hålla bin. Men idag, går värdet av att hålla bin bortom det uppenbara. På många områden har miljontals kolonier av vilda (eller förvildade) honungsbin utplånats av urbanisering, bekämpningsmedel, och parasit kvalster, förödande vilda honungsbiet befolkningen. När trädgårdsmästare undrar varför de nu ser allt färre honungsbin i sina trädgårdar, är det på grund av den dramatiska minskningen i vår vildhonung bipopulationen. Backyard biodling har blivit avgörande för våra ansträngningar att återupprätta förlorade bisamhällen och offset den naturliga minskningen av pollinering av vilda bin.

Att få en utbildning: Och vidarebefordra den!

Som en biodlare som du ständigt upptäcka nya saker om naturen, bin och deras märkliga sociala beteende. Bara om någon skola, naturum, trädgårdsklubb eller ungdomsorganisation älskar dig (som en biodlare) att dela din kunskap. Bli inte förvånad att hitta dig själv att göra rundor med ditt bildspel och rekvisita, dela mirakel honungsbin med hela samhället. Sprida ordet till andra om värdet av dessa små varelser föra oss alla är jättekul. Du planterar ett frö för vår nästa generation av biodlare. När allt, kanske det var en klass-skola presentation på biodling eller stat rättvis presentation som väckt ditt intresse för honungsbin i första hand.

Förbättra din hälsa: Bee terapier och stressa

Även om du inte kommer att hitta några vetenskapliga studier för att bekräfta det, många biodlare är övertygad om att tenderar honungsbin minskar stress. Att arbeta med bin är så lugnande och nästan magiskt. Du känner dig som ett med naturen, och oavsett problem kan ha varit på ditt sinne tenderar att avdunsta. Det är något om att vara ute på en härlig varm dag, den intensiva fokus utforska underverk kupan, och höra den milda hum nöjda bin - det omedelbart sätter du på användarvänlighet, smälter bort oavsett dag till dag betonar att man kanske hittar smygande in i ditt liv.

Någon hälsokostaffär innehavare kan berätta fördelarna med binas produkter. Honung, pollen, drottninggelé, och propolis har varit en del av hälsosamma rättsmedel för århundraden. Honung och propolis (en klibbig hartsmaterial som bina samlar in från träd och växter) har betydande antibakteriella egenskaper. Bidrottninggelé (det ämne som utsöndras från körtlar i en arbetstagare bee huvud och används för att mata grubbla) är laddad med B-vitaminer och används ofta utomlands som en diet och fertilitet stimulerande. Pollen är hög i hög proteinhalt och kan användas som ett homeopatiskt medel för säsongspollenallergier.

Apitherapy är användningen av biprodukter för att behandla sjukdomar. Även binas gift spelar en viktig roll här - i bee-sting terapi. Venom administreras med framgång till patienter som lider av artrit och andra inflammatoriska / medicinska tillstånd. Hela området har blivit en vetenskap i sig och har utövats i tusentals år i Asien, Afrika och Europa.