Vad är Fast Gear Bikes?

September 25

Fasta redskap cyklar är cyklar som inte har ett frihjul. Många olika typer av cyklar kan anses fasta redskap cyklar, eftersom den enda verkligt kännetecken är avsaknaden av ett frihjul. Därför, av vägen, turnera, roadracing, och pendlings cyklar kan alla fasta redskap cyklar.

På grund av avsaknaden av en frihjul, fasta redskap cyklar inte kan kusten när ryttaren slutar tänja på peddles. Detta beror på det bakre hjulet är ansluten direkt till pedalerna av en kedja, vilket innebär att det är nödvändigt att pumpa pedalerna för att göra hjulvarv. Bristen på ett frihjul gör också den metod som används för att stoppa fasta redskap cyklar som skiljer sig från traditionella cyklar. Snarare än att använda en broms, i de flesta fall ryttaren skjuter helt enkelt bakåt på pedalerna. Detta orsakar den drivkraft av det bakre hjulet för att stoppa, vilket stoppar cykeln helt.

En annan metod för att stoppa fasta redskap cyklar är att utföra en sladd stopp, vilket innebär sladd bakhjulet samtidigt stoppa. Detta åstadkommes genom ryttaren skifta sin vikt att lyfta bakhjulet medan inte längre trampa, och sedan låta däcket gör kontakt med marken igen. Som ett resultat, cykeln stannar långsamt, eller ryttaren kan återupptas ridning. Denna metod är mycket långsammare än med bromsar, speciellt när utförs på en våt yta stannar.

Även om de flesta fasta redskap cyklar har bara en växel, en del gör det möjligt att använda två olika växlar. Dessa redskap är inte kopplas genom att helt enkelt dra i en spak eller trycka på en knapp. Snarare måste ryttaren gå av cykeln och slå bakhjulet runt. Detta beror på bakhjulet innehåller särskilda drev på båda sidor av navet, vilket gör att växlarna för att ändra när de flyttas.

Fasta redskap cyklar används ofta av stuntryttare eller de som utför med cyklar. Det är också möjligt att utföra vissa manövrar med tvåhjuliga fasta redskap cyklar, såsom spår monter, vilket innebär att hålla cykeln på plats medan ryttaren balanserar fötterna på pedalerna.

  • Fasta redskap cyklar har inte en frihjul.