Vad är en förlust Damage Waiver?

January 11

En förlust skador avstående, även kallad en Skadeförsäkring, är en form av försäkring som erbjuds av biluthyrningsföretag till kunder när de hyr ett fordon. Syftet med en förlust skador avstående är att frigöra hyresgästen från allt ansvar i händelse av att fordonet är stulet eller skadas medan hyresgästen är ansvarig för fordonet. En hyresgäst i allmänhet inte skyldig att acceptera förlusten skador avstående, men bör överväga de möjliga konsekvenserna om han eller hon avböjer alternativet.

När en hyresgäst reserverar ett fordon genom en biluthyrare, finns det ett antal ytterligare alternativ som han eller hon kan lägga till hyran. Basräntan per dag att hyra ett fordon får inte innehålla någon försäkring av något slag. Som ett resultat, hyrbil företag erbjuder olika nivåer av försäkringar till hyresgäster för att täcka mekaniska haverier, stöld, kollision eller andra förluster som kan uppstå. Om en hyresgäst inte vill hållas ansvarig för eventuella skador som uppstår på själva fordonet, då en förlust skador avstående är ett bra val. Ytterligare alternativ täckning omfattar ofta ansvarsförsäkring eller bogsering täckning.

Det är viktigt för hyresgästen att förstå omfattningen av den täckning som ges enligt en förlust skador upphävande. Om han eller hon är inblandad i en kollision och slutligen visar sig vara fel, kommer han eller hon fortfarande hållas personligen ansvariga för någon personlig eller egendomsskador som resulterar. Täckning för personlig eller sakskada, annat än hyrbilen, skulle täckas i en alternativ ansvar täckning. De olika täckning alternativ kan ofta vara förvirrande och hyresgästen bör ägna stor uppmärksamhet vid val av täckning och underteckna förlusten skador avstående att vara säker täckningen betalt för är täckningen behövs.

En hyresgäst bör kontrollera med sin eget försäkringsbolag innan du fattar beslut om att godkänna eller avböja alternativet förlust skador upphävande. Många hyresgäster gör misstaget att anta att den ansvarsförsäkring täckning de har i praktiken för sin personliga eller företagets fordon även kommer att omfatta någon förlust eller skada på en hyrbil. Vissa åtgärder kommer att omfatta en hyrbil för förlust eller skada, men inte alla. De som inte ger täckning för uthyrningsfordon har begränsningar på täckningen. I synnerhet kommer de flesta ansvarsförsäkringar täcker inte en hyra fordon om bilen hyrs i ett främmande land.

  • En förlust skador avstående, även kallad en Skadeförsäkring, är en form av försäkring som erbjuds av biluthyrningsföretag till kunder när de hyr ett fordon.
  • En förlust skador avstående kan frigöra hyresgästen från allt ansvar om fordonet är stulet.